Recenzie ” Harry Potter și Prințul Semipur” de J.K. Rowling

de | mai 31, 2020 | Recenzii cărți

Harry s-a întors la Privet Drive, numărul patru iar în curând, profesorul Dumbledore apare la ușa unchiului său după ce l-a anunțat pe Harry că o să îl ia și o să îl ducă la Vizuina familiei Weasley. Dar ce observă Harry este că mâna profesorului este rănită și arată de parcă ar fi fără viață iar acesta se întreabă ce s-a întâmplat în timpul cât au fost departe de Hogwarts.

Severus Snape încheie un jurământ cu Narcissa Malfoy, în fața lui Belatrix Lestrange prin care promite să îl protejeze pe Draco, fiul acesteia și al lui Lucius Malfoy care era acum închis în Azkaban alături de alți Devoratori ai Morții. Draco era acum în locul tatălui lui servindu-l pe Voldemort și avea nevoie, într-adevăr, de toată protecția din lume. Totul pare atât de greșit iar trădarea pare cel mai potrivit cuvânt pentru Snape ,însă dacă Dumbledore are încredere în el, asta spune totul.

Când Harry ajunge la Hogwarts, noul an apare cu obișnuitul post de Defence Against The Dark Arts ocupat de un nou profesor. Însă spre uimirea tuturor, de data asta noul profesor, Slughorn, va preda Poțiunile, pe când Snape va fi cel care va ocupa locul de DADA.

Printre aventurile cu care erau obișnuiți la Hogwarts, Harry este obsedat acum de ideea că Draco Malfoy pune ceva la cale. După ce l-au găsit pe Draco în Alea Nocturn la magazinul de magie neagră, Harry și cei doi prieteni ai lui, Ron și Hermione, încearcă să afle care este secretul lui Draco și dacă Snape îl ajută…

Ceea ce nu știe Harry este că Prințul Semipur, cel care a scris trucuri și vrăji pe cartea lui de Poțiuni, este mult mai aproape decât își imaginează el. Datorită relației apropiate și puternice dintre ei, cât și dorinței de a-l antrena pe Harry pentru înfruntarea cu Voldemort, profesorul Dumbledore începe să îi dea lecții, lecții ce se rezumă la cunoașterea unor amintiri ale lui Voldemort.

Dar totul ia o întorsătură periculoasă când profesorul Dumbledore acceptă ca Harry să îl însoțească în călătoriile sale din afara Hogwarts-ului în căutarea Hocrux-urilor lui Voldemort.

Când cei doi se întorc la Hogwarts, deasupra școlii, pe cer, stelele sunt eclipsate de Semnul Întunecat. Inima lui Harry se strânge în piept însă el nu știa că aceasta avea să se frângă într-o mie de bucățele pentru a nenumărata oară în viața lui care fusese deja mult prea plină de suferință. Harry știa că Malfoy e de vină…

Dar atunci când adevărul este zdrobit între zidurile Hogwarts-ului, timpul se oprește în loc. Poate o inimă care este deja frântă să se sfărâme din nou? Când viitorul este deja marcat de un sfârșit, mai sunt oare capabili vrăjitorii să facă o ultimă vrajă? Sub sunetele tânguitoare ale unei păsări Phoenix, durerea se tranformă în dorință de răzbunare. Dar cum poți să te răzbuni când ultimul om care te proteja a fost smuls de lângă tine? Cum poți să faci față când în piept mai ai doar un gol în locul unde cândva a fost o inimă?

Titlu: HARRY POTTER ȘI PRINȚUL SEMIPUR
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 2005
Editura: BLOOMSBURY PUBLISHING
Nr. Pagini: 542
Limba: Engleză
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1246

Alte recenzii de la J.K. Rowling:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 19 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments