Recenzie ” Harry Potter și Ordinul Phoenix” de J.K. Rowling

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI ORDINUL PHOENIX ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

După ce Harry Potter l-a înfruntat pe Lordul Voldemort în persoană și a reușit să scape, a revenit la familia Dursley peste vară, nerăbdător să plece la Vizuina familiei Weasley alături de prietenii săi. Dar atunci când Dementorii îl atacă pe vărul său, Dudley Dursley, în plină stradă a încuiaților, Harry trebuie să facă ceva. Cu toate că patronus-ul lui i-a gonit pe Dementori, nu se poate trece cu vederea peste faptul că Harry tocmai a încălcat o lege foarte importantă prin folosirea magiei în lumea încuiaților.

Atunci când primește acasă la familia Dursley o înștiințare conform căreia acesta a fost exmatriculat de la Hogwarts și urma să îi fie distrusă bagheta, panica pune stăpânire pe el. Tocmai când Harry își punea la cale planul de a fugi departe, un bilet de la Arthur Weasley ajunge la el informându-l să nu părăsească sub nicio formă casa.

După audierea lui Harry în urma căreia a scăpat nevinovat și unde Dumbledore a participat ca și avocat al lui Harry împreună cu martora sa, doamna Figg, Harry ajunge la Grimmauld Place, numărul doisprezece, acolo unde se întruneau toți membrii Ordinului Phoenix, membrii printre care se numărau și părinții lui Ron, Sirius, nașul lui Harry, Mad-Eye Moody, profesorul Lupin, profesorul Snape cât și doamna McGonagall și mulți alții în care Dumbledore avea încredere întrucât Ordinul Phoenix reprezenta mica armată creată de acesta împotriva Lordului Voldemort.

Întors la Hogwarts, totul avea să se schimbe. De la golul lăsat de Hagrid care nu a mai apărut pe peron îndrumându-i pe elevii anului întâi, pâna la noii profesori, noile decrete și schimbările provocate de Dolores Umbridge, noul profesor de Apărare Împotriva Magiei Negre. Umbridge se arată curând a fi cumplită dar Ron, Hermione și Harry pot vedea mai departe de simpla fațadă a unui profesor sever, până la planul Ministerului Magiei, fiind cel care a trimis-o pe Dolores la Hogwarts.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J.K. Rowling

Dar atunci când Lordul Voldemort pare să îi subjuge mintea lui Harry iar visele sale devin gânduri ale Lordului, panica se strecoară în rândul elevilor, în special îngrijorați de profesorul incompetent ales să le predea Apărarea Împotriva Magiei Negre care evită ideea de a practica magia în rândul elevilor. Urmat de șoaptele neîncetate pe care le aude zi de zi Harry, fiind numit mincinos, el este sigur că Ministerul refuză să creadă adevărul plasându-l atât pe Harry într-o lumină proastă, cât și pe Dumbledore care își poate pierde astfel postul de director.

Dar decizia lor este simplă: trebuie să se antreneze singuri iar așa ia naștere The DA (The Dumbledore’s Army), Armata lui Dumbledore. Cu toate acestea, Harry trebuie să îi permită profesorului Snape să îl învețe Oclumanție pentru a-și apăra mintea și gândurile de Voldemort. Și totuși, descoperirile lui Harry cu privire la amintiri și la trecut nu par atât de dulci…

Când un vis bizar pune stăpânire pe mintea lui, când nici Dumbledore, nici Hagrid, nici doamna McGonagall nu mai sunt alături de ei, Snape este singura lor șansă. Dar oare îi va salva el? O profeție misterioasă se arată printre adevărurile cenzurate pe care Harry le-a primit de-o viață întreagă. Greșelile celor care îl iubesc se transpun în curând în greșelile lui. Ce e de făcut când Întunericul e cu un pas în față? Și ce e de făcut atunci când iubind pe cineva le facem mult mai mult rău decât ne-am fi imaginat? Călcând pe cioburi, Harry se îndreaptă spre un viitor sfâșietor.

🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI ORDINUL PHOENIX ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Harry Potter și Ordinul Phoenix
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 2000
Editura: BLOOMSBURY PUBLISHING
Nr. Pagini: 800
Limba: Engleză
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 195 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments