🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Când Harry Potter avea un an, părinții săi au fost omorâți de întunecatul Lord Voldemort care voia să îl ucidă pe Harry cu orice preț. Însă cumva, inexplicabil pentru toți magicienii, el a devenit băiatul care a supraviețuit. Rămas fără părinți, fiind doar un copilaș, profesorul Albus Dumbledore îl aduce pe Harry la singurele rude de sânge pe care le mai avea, la sora mamei lui și la soțul acesteia. Cei doi aveau și ei un băiat, pe Dudley Dursley care a fost pentru Harry timp de zece ani, cel mai mare coșmar al lui.

Locuind într-un dulap mic și plin de păienjeni de pe casa scării familiei Dursley, Harry a fost ani de zile o povară pentru mătușa și unchiul său. Dar la cea de-a unsprezecea aniversare a sa a primit o scrisoare de la Hogwarts, școala de magie, farmece și vrăjitorii. Cu toate că unchiul său a făcut tot posibilul ca Harry să nu citească scrisoarea, la ora doisprezece, când a venit ziua lui Harry, ceva magic s-a întâmplat.

Hagrid a intrat și i-a înmânat chiar el scrisoarea după un schimb tăios de replici între el și unchiul său care îi ascunsese lui Harry ani de zile adevărul despre moartea părinților săi. Harry a aflat atunci că el este magician.

A doua zi, pe Diagon Alley, împreună cu Hagrid, Harry mergea să își ia toate rechizitele necesare pentru Hogwarts. Aflând în curând de averea pe care o avea de la părinții săi, viața lui Harry se schimbă total. Cu Hedwig, bufnița făcută cadou de Hagrid, cu o mulțime de curiozitați, înarmat cu toate obiectele și cărțile de vrăjitorie pentru Hogwarts, Harry se pregătește să ia Hogwarts Express-ul de pe peronul 9 3/4 unde îi întâlnește pe cei din familia Weasley și pe Ron care era, de asemenea, anul întâi la Hogwarts.

După ce se urcă în tren, viața lui Harry începe să prindă culoare, această școală fiind cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată. Nici nu ar fi bănuit că Hermione Granger și Ron Weasley aveau să devină cei mai buni prieteni ai lui.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J.K. Rowling

Cu Hagrid ca și paznic la Hogwarts, cu profesorul Dumbledore și doamna McGonagall, totul părea fascinant dar și greu. Ceea ce au aflat ei curând a fost că în viața lor de magicieni aveau să fie prezenți și Draco Malfoy, profesorul Severus Snape, cât și alte persoane pe care aveau să le deteste.

Harry a aflat de talentul lui moștenit de la tatăl său la jocul de Quidditch (Vâjhaț), iar curând a devenit primul jucător din anul întâi, de ani de zile fiind interzis ca cei din primul an să joace. Dar cum el și prietenii săi aveau darul de a intra numai în probleme, ei devin tot mai interesați de ceea ce se află la etajul interzis din școală. Când totul începe să se învârtă în jurul Pietre Filosofale, cei trei vor cu orice preț să o găsească și să o salveze din mâinile celui care presupun ei că o vânează.

În căutarea indiciilor, prin încălcarea regulilor și amenințați să fie dați afară, trio-ul nostru trece prin aventuri uluitoare. Dar când răul apare iar în viața lui Harry Potter, când răzbunarea este aproape, el riscă mai mult decât și-ar fi imaginat. Departe de riscul de a fi dat afară, există viața lui și a prietenilor lui care sunt puse în pericol. Va reuși Harry să înfrunte din nou întunericul?

🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Harry Potter și Piatra Filozofală
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 1997
Editura: BLOOMSBURY PUBLISHING
Nr. Pagini: 332
Limba: Engleză
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 30.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Mihaela Ruxandra Dinu
Autor: Mihaela Ruxandra Dinu
Ruxandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 117 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu