Recenzie “Harry Potter și piatra filozofală” de J.K. Rowling

Titlu: Harry Potter și Piatra Filozofală
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 2015
Editura: Arthur
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arina Mihaela
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Auzisem multe despre faimoasele cărți Harry Potter, dar niciodată nu m-au interesat și nu le-am dat atenția suficientă pe care o merită. Știam că J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a creat o întreagă lume de cititori de toate vârstele, însă eram de părere că sunt doar pentru copii.

Toate prejudecățile mele pentru această serie s-au schimbat când o prietenă mi-a împrumutat primul volum, și anume Harry Potter și piatra filozofală, iar eu l-am citit pe nerăsuflate, încărcată de bucurie, emoție, suspans și amuzament. Pe măsură ce dădeam pagină cu pagină, singura întrebare care îmi venea în minte era: Ce era în neregulă cu mine când refuzam să citesc aceste cărți?

Până să primească scrisoarea de la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, Harry nu avu habar ce-l aștepta.

Trăi până atunci în lumea Încuiaților (cei ce nu practicau magie și nici nu știau de existența ei), la unchiul și mătușa Dursley, din cauză că părinții lui au fost uciși de Cap-de-mort, cel mai de temut vrăjitor al acelor timpuri, pe când el era la o vârsta fragedă, dar nu avu habar de toate acestea.

Însă mai târziu află că părinții lui au fost niște vrăjitori celebrii, iar faptul că el a supraviețuit atacului lui Cap-de-mort și s-a ales doar cu o cicatrice l-a făcut foarte cunoscut în lumea magiei.

Ajuns la Hogwarts, acesta are parte de o succesiune de întâmplări alături de Ron și Hermione, cei mai buni prieteni ai săi, descoperind informații peste informații și secrete peste secrete, ce îi schimbă viziunea în multe privințe.

Cu cât intram mai mult în splendida poveste pe care J.K. Rowling a conturat-o într-un mod excepțional și demn de toate laudele mele, primul volum al seriei Harry Potter descătușa din mine emoții și sentimente pe care nu credeam că le voi purta pentru vreo carte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.K. Rowling.

De la încântare la tristețe, ceea ce autoarea a reușit să transmită prin intermediul cărților este extrem de unic și de frumos, asemeni imaginației și creativității sale.

Stilul de scriere al autoarei este superb, reușind cu fiecare volum pe care l-am citit (am citit patru volume până acum) să mă transpună în cărți cu o impresionantă ușurință, de unde cu greu mai puteam ieși

Aș mai povesti ore în sir despre cât de mult iubesc seria Harry Potter fără să mă plictisesc nicio clipă, dar încerc să-mi scurtez gândurile și să vă împărtășesc faptul că această serie face parte din mine și că merită citită din plin, iar dacă îndrăgiți cărțile fantasy, sigur le veți devora și le veți face loc între romanele voastre favorite.

Pentru cei ce ați citit Harry Potter: este 1 septembrie, prima zi din noul an școlar. Ne vedem în Sala Mare la masa festivă, nu-i așa?

 

ACUM GĂSEȘTI HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Fiecare pagină a cărții este o doză de încântare, iar grație acestui fapt și a modul de a scrie al autoarei, nu ai cum sa adori cărțile Harry Potter

Aspecte Negative:

Comportamentele josnice ale unchiul, mătușii și verișorului său cu Harry nu pot trece cu vederea de niciun cititor și este demn de milă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.