Recenzie Harry Potter şi Piatra Filozofală de J.K. Rowling

de | oct. 5, 2014 | Recenzii cărți

harry-potter-si-piatra-filozofala-vol-1_1_fullsizeHarry Potter şi Piatra Filozofală de J.K. Rowling este primul roman din seria Harry Potter. Odată cu acest roman începe şi povestea băieţelului de zece ani ce trăieşte cu unchiul şi mătuşa lui pe Aleea Boschetelor, şi care află la vărsta de 11 ani că este vrăjitor.

Cartea începe prin a descrie viaţa tânărului Harry care de când i-au murit părinţii ducea o viaţă destul de grea la familia Dursley, fiind tratat mai mereu rău de membrii acestei familii. Toate acestea iau sfârşit când Harry primeşte o scrisoare de acceptare la o şcoală de magie, farmece şi vrăjitorii şi cu ocazia asta află că este şi vrăjitor, lucru ce i-a fost ascuns până atunci. Începând din acel moment, Harry descoperă o sumedenie de lucruri noi, o lume complet necunoscută.

La noua lui şcoală are parte de multe experienţe interesante plăcute şi neplăcute, se împrieteneşte cu Ron Weasley, Hermione Granger şi Hagrid (cu care rămâne prieten până la finalul seriei) şi trece prin diferite peripeţii, de la repartizarea lui în casa Cercetaşilor de către un joben magic, la prima lui lecţie de zbor pe o mătură până la înfruntarea şi înfrângerea duşmanului lui de moarte ascuns până atunci.Cu siguranţă această carte vă va stărni interesul dacă sunteţi pasionaţi de magie şi vrăji şi/sau amatori de poveşti bine versus rău, în care binele triumfează.

Eu sunt o mare fană a acestei serii, deşi primul volum nu este preferatul meu, dar nu pot spune că nu mi-a plăcut. Regret doar că nu am citit cartea mai devreme, deoarece aş fi fost mai captivată de poveste, acum părându-mi-se cam copilărească. Deşi ştiam cum se va termina romanul ( am văzut filmele de mai multe ori) tot am fost încântată când Harry l-a învins pe Lord Cap-de-Mort şi i-a luat piatra filozofală şi pe lângă povestea în sine, mi-au plăcut foarte mult detaliile despre aspectul interior şi exterior al şcolii, înfăţişarea personajelor, care te făceau să te simţi ca şi cum ai fi chiar tu acolo şi unele elemente ce în film nu erau. Fără nici o îndoială după ce citeşti primul volum vrei să le citeşti şi pe restul, să vezi ce se întâmplă cu personajele până la final.

Titlu: HARRY POTTER ŞI PIATRA FILOZOFALĂ
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 1997
Editura: EGMONT
Nr. Pagini: 262
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4746

Alte recenzii de la J.K. Rowling:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Jula a fost redactor Booknation.ro și a scris 2 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Jula aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments