Recenzie Harry Potter şi Piatra Filozofală de J.K. Rowling

by | Oct 5, 2014 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA HARRY POTTER ŞI PIATRA FILOZOFALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

harry-potter-si-piatra-filozofala-vol-1_1_fullsizeHarry Potter şi Piatra Filozofală de J.K. Rowling este primul roman din seria Harry Potter. Odată cu acest roman începe şi povestea băieţelului de zece ani ce trăieşte cu unchiul şi mătuşa lui pe Aleea Boschetelor, şi care află la vărsta de 11 ani că este vrăjitor.

Cartea începe prin a descrie viaţa tânărului Harry care de când i-au murit părinţii ducea o viaţă destul de grea la familia Dursley, fiind tratat mai mereu rău de membrii acestei familii. Toate acestea iau sfârşit când Harry primeşte o scrisoare de acceptare la o şcoală de magie, farmece şi vrăjitorii şi cu ocazia asta află că este şi vrăjitor, lucru ce i-a fost ascuns până atunci. Începând din acel moment, Harry descoperă o sumedenie de lucruri noi, o lume complet necunoscută.

La noua lui şcoală are parte de multe experienţe interesante plăcute şi neplăcute, se împrieteneşte cu Ron Weasley, Hermione Granger şi Hagrid (cu care rămâne prieten până la finalul seriei) şi trece prin diferite peripeţii, de la repartizarea lui în casa Cercetaşilor de către un joben magic, la prima lui lecţie de zbor pe o mătură până la înfruntarea şi înfrângerea duşmanului lui de moarte ascuns până atunci.Cu siguranţă această carte vă va stărni interesul dacă sunteţi pasionaţi de magie şi vrăji şi/sau amatori de poveşti bine versus rău, în care binele triumfează.

Eu sunt o mare fană a acestei serii, deşi primul volum nu este preferatul meu, dar nu pot spune că nu mi-a plăcut. Regret doar că nu am citit cartea mai devreme, deoarece aş fi fost mai captivată de poveste, acum părându-mi-se cam copilărească. Deşi ştiam cum se va termina romanul ( am văzut filmele de mai multe ori) tot am fost încântată când Harry l-a învins pe Lord Cap-de-Mort şi i-a luat piatra filozofală şi pe lângă povestea în sine, mi-au plăcut foarte mult detaliile despre aspectul interior şi exterior al şcolii, înfăţişarea personajelor, care te făceau să te simţi ca şi cum ai fi chiar tu acolo şi unele elemente ce în film nu erau. Fără nici o îndoială după ce citeşti primul volum vrei să le citeşti şi pe restul, să vezi ce se întâmplă cu personajele până la final.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții HARRY POTTER ŞI PIATRA FILOZOFALĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de J.K. Rowling sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA HARRY POTTER ŞI PIATRA FILOZOFALĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Harry Potter şi Piatra Filozofală
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 1997
Editura: EGMONT
Nr. Pagini: 262
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.10.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Jula este redactor Booknation.ro de 2449 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Jula aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments