Recenzie Hoții de frumusețe de Pascal Bruckner

by | Feb 5, 2015 | Beletristică, Cărți Premiate, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HOȚII DE FRUMUSEȚE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

25180

Pascal Bruckner este unul dintre cei mai apreciați scriitori francezi contemporani. Cu o viziune asupra lumii foarte aparte, Bruckner este văzut drept un filosof al actualității – toate operele sale abundă de probleme ale societății zilelor noastre.

Una din cele mai apreciate scrieri ale sale este romanul Hoții de frumusețe – lansat în anul 1997 fiind distins cu prestigiosul premiu Renadout. Doi bărbați și o femeie pun la cale un complot împotriva frumuseții. Pentru ei, frumusețea inegal distribuită trebuie eliminată – și fac din această convingere o adevărată doctrină.

Își stabilesc cartierul general într-o cabană, undeva la granița dintre Franța și Elveția – unde sechestrează tinere frumoase și le torturează. Însă planurile lor sunt date peste cap de sosirea a doi călători rătăciți – Benjamin și Helene.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Pascal Bruckner

Povestea e spusă din perspectiva lui Benjamin, dar și din perspectiva unei doctorițe ce devine confidenta acestuia după ce scapă de cei trei ″hoți de frumusețe″. Benjamin, este și el un hoț de frumusețe – înainte de a ajunge pe mâna celor 3 reușește să scrie un roman de succes plagiind cele mai cunoscute opere literare.

Însă, ce se întâmplă după ce Benjamin și Helene ajung la cabana din munți? Ei bine, asta vă invit pe voi să aflați. Povestea e captivantă și cutremurătoare, plină de răsturnări de situație, mărturisiri șocante… “O viziune de apocalips? Mai degrabă un basm filosofic şi totodată scântâietor thriller ce dozează perfect suspansul, erotismul, teroarea. Pascal Bruckner ştie să planteze violenţa anomaliei şi cruzimea detaliului pervers într-un discurs impecabil, înzestrat cu splendoare şi rigoare logică.”  (coperta 4)

Hoții de frumusețe este o carte pe care am lăsat-o cu greu din mână! O meditație asupra unui lucru atât de relativ și totuși atât de râvnit: frumusețea (de ce nu, frumusețea veșnică?). O carte pentru cititori rafinați și lipsiți de prejudecăți!

🔥 CARTEA HOȚII DE FRUMUSEȚE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Hoții De Frumusețe
Autor: Pascal Bruckner
An apariție : 2010
Editura: TREI
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un thriller psihologic captivant! Frumusețea e distribuită în mod inegal e o nedreptate ce trebuie reparată, aceasta este doctrina celor trei hoți de frumusețe.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2095 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments