Recenzie Hoții de frumusețe de Pascal Bruckner

Titlu: Hoții De Frumusețe
Autor: Pascal Bruckner
An apariție : 2010
Editura: Trei
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 5.02.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA HOȚII DE FRUMUSEȚE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

25180

Pascal Bruckner este unul dintre cei mai apreciați scriitori francezi contemporani. Cu o viziune asupra lumii foarte aparte, Bruckner este văzut drept un filosof al actualității – toate operele sale abundă de probleme ale societății zilelor noastre.

Una din cele mai apreciate scrieri ale sale este romanul Hoții de frumusețe – lansat în anul 1997 fiind distins cu prestigiosul premiu Renadout. Doi bărbați și o femeie pun la cale un complot împotriva frumuseții. Pentru ei, frumusețea inegal distribuită trebuie eliminată – și fac din această convingere o adevărată doctrină.

Își stabilesc cartierul general într-o cabană, undeva la granița dintre Franța și Elveția – unde sechestrează tinere frumoase și le torturează. Însă planurile lor sunt date peste cap de sosirea a doi călători rătăciți – Benjamin și Helene.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Pascal Bruckner.

Povestea e spusă din perspectiva lui Benjamin, dar și din perspectiva unei doctorițe ce devine confidenta acestuia după ce scapă de cei trei ″hoți de frumusețe″. Benjamin, este și el un hoț de frumusețe – înainte de a ajunge pe mâna celor 3 reușește să scrie un roman de succes plagiind cele mai cunoscute opere literare.

Însă, ce se întâmplă după ce Benjamin și Helene ajung la cabana din munți? Ei bine, asta vă invit pe voi să aflați. Povestea e captivantă și cutremurătoare, plină de răsturnări de situație, mărturisiri șocante… “O viziune de apocalips? Mai degrabă un basm filosofic şi totodată scântâietor thriller ce dozează perfect suspansul, erotismul, teroarea. Pascal Bruckner ştie să planteze violenţa anomaliei şi cruzimea detaliului pervers într-un discurs impecabil, înzestrat cu splendoare şi rigoare logică.”  (coperta 4)

Hoții de frumusețe este o carte pe care am lăsat-o cu greu din mână! O meditație asupra unui lucru atât de relativ și totuși atât de râvnit: frumusețea (de ce nu, frumusețea veșnică?). O carte pentru cititori rafinați și lipsiți de prejudecăți!

🔥 CARTEA HOȚII DE FRUMUSEȚE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Un thriller psihologic captivant! Frumusețea e distribuită în mod inegal e o nedreptate ce trebuie reparată, aceasta este doctrina celor trei hoți de frumusețe.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.