🔥 CARTEA HOTUL DE CARTI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Hoţul de cãrţi” de Markus Zusak este o carte pe care am adorat-o, devoratat-o şi citit-o cu mare drag. Deşi este o carte diferitã faţã de ceea ce eu citesc de obicei, mi-a placut enorm. Este puţin mai grea, dar asta o face specialã. Cartea incepe cu un monolog. Înca de la început o cunoaştem pe cea care ne spune povestea hoţului de cãrti.

Aventura începe într-un tren, sper Munchen. Un vagon în care se află Liesel, mama sa şi fratele ei, aceştia merg spre noua lor casa.  Pe strada Himmel în Germania nazista sunt astepţati de Rosa si Hans. Totuşi la destinaţie ajunge doar Liesel, fratele sau moare şi este îngropat pe un camp într-o gară fară nume. Tot acum prima ei carte furată şi dorinţa de a citi i-a naştere.

Hai să o cunoaştem puţin pe Liesel Meminger, fata ce ajunge într-o familie nouă la vârsta de nouă ani, care deşi nu ştie să citească, dorinţa de a învaţa o face foarte ambitioasă. Puternică şi loială, îşi ajută noua familie când are nevoie, îi este alături lui Rudy când are mai mare nevoie. Totuşi ţine minte…Liesel Meminger este o fată puternică şi ambiţioasă.

Atunci când ajunge la destinaţie în noua ei casă, reacţia mamei sale adoptive o sperie, dar în ochii noului său tata gaseşte bunătate, şi astfel ajunge să treacă cu bine pentru toate.

Îşi face prieteni noi, pe Ruby, un baiat alături de care va trece prin multe şi care o va ajuta când are nevoie. Ajunsă într-o casă nouă, într-o nouă scoală, problemele încep să apară. Ne ştiind să citească copii de la şcoală râd de ea, noaptea are coşmaruri iar Papa ajunge sa fie un învăţător bun şi un suflet cald pentru nopţile grele.

Manualul Groparului este prima carte ce ajunge pe mâna fetei, şi prima dată când Papa află secretul fetei. Încep orele de citit în nopţile în care Liesel Meminger are coşmaruri, ajungând să parcurgă acestă carte de cateva ori.

Următoarea carte furată atrage după sine o promisiune, promisiune făcută în faţa lui Papa – Hans Hubermann, acesta îi spune fetei că secretul ei este în siguranţă, atâta timp cât şi ea va pastra un secret când va veni timpul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Markus Zusak.

A doua carte furată are pe langă Papa un alt martor, oare va avea Liesel probleme din cauza acesta, sau cu ajutorul acestui martor fata va avea sansa să citeasca mai mult?

Acţiunea având loc în perioada Germaniei naziste, Hans Hubermann promite unui prieten că îl va ajuta atunci când va avea nevoie, dar oare când un evreu îi trece pragul, Liesel va respecta promisiunea facută?

Când un evreu este ascuns în pivniţa casei, primejdia iţi bate la uşă, dacă vor şi prinşi vor fi pedepsiţi aspru, când acesta se imbolnăveşte grav Liesel începe să fure mai multe cărti pentru Max, sperând că acesta îşi va reveni.

Pe lângă carti, fata împreună cu Ruby Steiner ajunge să fure şi alte lucruri, dar aceste mici furtişaguri sunt puse pe seama foamei pe care o simt constant.

Raidurile se înteţesc, războiul îşi face simţită prezenţa şi pe strada Himmel. Vor avea de suferit personajele noastre, oare Hoţul de cărţi va supravietui razboiului?

Mi-a plăcut această carte, descrie o perioadă dificilă din viaţa nemţilor, şi în acelaşi timp este presarată cu diferite cuvinte în limba germană. Este amuzantă şi plină de suspans. În concluzie, este o carte ce trebuie citită, pentru a afla ce se întâmplă cu Liesel Meminger, cu Ruby Steiner dar şi cu membri familiei Hubermann, dar şi cu ceilalţi locuitori de pe strada Himmel.

🔥 CARTEA HOTUL DE CARTI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Hotul De Carti
Autor: Markus Zusak
An apariție : 2014
Editura: Editura Rao
Nr. Pagini: 568
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Este o carte superba, fiecare personaj este special si actiunea cartii te face sa ramai alaturi de ele sa afli prin ce vor trece.

Avatar
Autor: Elena Alina Ceoaca
Redactor de 304 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Elena Alina Ceoaca