🔥 CARTEA IN THE TALL GRASS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

In the Tall Grass de Stephen King Joe Hill“In the Tall Grass” este un scurt roman horror scris de Stephen King împreună cu fiul său Joe Hill. Cartea a fost publicată inițial în anul 2012, în două părți, în revista Esquire. De asemenea, romanul de groază a avut parte și de o adaptare pentru film. În 2019 apărând pelicula “În iarba înaltă”(Netflix). Volumul a fost lansat sub formă de ebook și audiobook.

Aceasta nu este prima colaborare a celor doi, de la ei fiind și nuvela “Throttle”.

“In the Tall Grass” de Stephen King și Joe Hill este mai mult o povestire de groază, care îți va da fiori pe șira spinării

Stephen King nu scrie doar thrillere de suspans maxim, de la care nu știi la ce să te aștepți. Scrie mai ales povești horror, în care groaza te cuprinde, dar nu poți lăsa din mână cartea. Sunt familiarizată cu minunățiile literare pe care le produce autorul de ani buni. Dar de fiecare dată mă surprinde plăcut și nu încetez să mă minunez cum de reușește să scrie atât de multe cărți la rând și să fie și bune. Oare a făcut chiar el un pact cu Diavolul?

De la Stephen King am mai citit câteva romane bune. “IT”, “Frumoasele adormite”(scrisă în colaborare cu alt fiu al său), “Jocul lui Gerald”, “Misery”, “Mr. Mercedes”, “The Shining” sunt acestea. În schimb, de la Joe Hill nu am mai citit nimic. Dar vreau să îi descopăr și lui scrisul mai bine.

Ca orice horror grozav care se respectă, acțiunea se petrece undeva într-o zonă de țară, aproape pustie. Lângă o biserică sinistră și un câmp imens de iarbă din care nu se vede nimic. Povestea începe ziua, dar seara totul devine mai interesant. Pentru că evident, așa se sperie oamenii mai bine și mai ușor.

Doi frați călătoresc cu mașina și aud la un moment dat un strigăt de ajutor când trec prin apropierea unui loc izolat

Un băiețel strigă după ajutor din iarba înaltă de la marginea drumului. Evident că cei doi frați vor încerca să îl ajute pe cel rătăcit. Dar în același timp sunt intrigați de alt glas, cel al mamei copilului, care le spune să rămână acolo unde sunt.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King

Asta nu îi va opri pe temerari din a intra în iarbă. Și bineînțeles de a se pierde unul de celălalt, pentru că iarba asta nu este o iarbă obișnuită. Este posedată de forțe malefice. Așa că acum ajutoarele devin la fel de neajutorate ca și victimele. Frații ajung la rândul lor să se rătăcească prin iarba înaltă, unul de celălalt, dar și de drumul de pe care au venit.

Copilul strigă după ajutor, femeia țipă, cei doi frați se strigă între ei. Iar vocea unui bărbat care pare mai mult decât lunatic iese și ea la suprafață. Însă iarba aceasta ascunde un secret. Nu este deloc un simplu câmp rămas necultivat. Este plină de răutate și îi face pe toți cei care intră în ea să se rătăcească și să-și piardă mințile. În plus, îi va aduce în pragul disperării și îi va îndemna spre crimă.

Romanul scurt “In the Tall Grass” este fenomenal. Mie mi-a plăcut la nebunie. Te îngrozește și te obsedează. În plus este scurt și se citește ușor. Îl recomand neapărat iubitorilor genului horror.

Lecturi plăcute!

🔥 CARTEA IN THE TALL GRASS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: In The Tall Grass
Autor: Stephen King
,
Joe Hill
An apariție : 2012
Editura: ESQUIRE
Nr. Pagini: 84
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 606 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan