Recenzie „In the Tall Grass” de Stephen King și Joe Hill

de | apr. 4, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA IN THE TALL GRASS ARE REDUCERE PE:

In the Tall Grass de Stephen King Joe Hill“In the Tall Grass” este un scurt roman horror scris de Stephen King împreună cu fiul său Joe Hill. Cartea a fost publicată inițial în anul 2012, în două părți, în revista Esquire. De asemenea, romanul de groază a avut parte și de o adaptare pentru film. În 2019 apărând pelicula “În iarba înaltă”(Netflix). Volumul a fost lansat sub formă de ebook și audiobook.

Aceasta nu este prima colaborare a celor doi, de la ei fiind și nuvela “Throttle”.

“In the Tall Grass” de Stephen King și Joe Hill este mai mult o povestire de groază, care îți va da fiori pe șira spinării

Stephen King nu scrie doar thrillere de suspans maxim, de la care nu știi la ce să te aștepți. Scrie mai ales povești horror, în care groaza te cuprinde, dar nu poți lăsa din mână cartea. Sunt familiarizată cu minunățiile literare pe care le produce autorul de ani buni. Dar de fiecare dată mă surprinde plăcut și nu încetez să mă minunez cum de reușește să scrie atât de multe cărți la rând și să fie și bune. Oare a făcut chiar el un pact cu Diavolul?

De la Stephen King am mai citit câteva romane bune. “IT”, “Frumoasele adormite”(scrisă în colaborare cu alt fiu al său), “Jocul lui Gerald”, “Misery”, “Mr. Mercedes”, “The Shining” sunt acestea. În schimb, de la Joe Hill nu am mai citit nimic. Dar vreau să îi descopăr și lui scrisul mai bine.

Dacă îți place recenzia cărții IN THE TALL GRASS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Ca orice horror grozav care se respectă, acțiunea se petrece undeva într-o zonă de țară, aproape pustie. Lângă o biserică sinistră și un câmp imens de iarbă din care nu se vede nimic. Povestea începe ziua, dar seara totul devine mai interesant. Pentru că evident, așa se sperie oamenii mai bine și mai ușor.

Doi frați călătoresc cu mașina și aud la un moment dat un strigăt de ajutor când trec prin apropierea unui loc izolat

Un băiețel strigă după ajutor din iarba înaltă de la marginea drumului. Evident că cei doi frați vor încerca să îl ajute pe cel rătăcit. Dar în același timp sunt intrigați de alt glas, cel al mamei copilului, care le spune să rămână acolo unde sunt.

Asta nu îi va opri pe temerari din a intra în iarbă. Și bineînțeles de a se pierde unul de celălalt, pentru că iarba asta nu este o iarbă obișnuită. Este posedată de forțe malefice. Așa că acum ajutoarele devin la fel de neajutorate ca și victimele. Frații ajung la rândul lor să se rătăcească prin iarba înaltă, unul de celălalt, dar și de drumul de pe care au venit.

Copilul strigă după ajutor, femeia țipă, cei doi frați se strigă între ei. Iar vocea unui bărbat care pare mai mult decât lunatic iese și ea la suprafață. Însă iarba aceasta ascunde un secret. Nu este deloc un simplu câmp rămas necultivat. Este plină de răutate și îi face pe toți cei care intră în ea să se rătăcească și să-și piardă mințile. În plus, îi va aduce în pragul disperării și îi va îndemna spre crimă.

Romanul scurt “In the Tall Grass” este fenomenal. Mie mi-a plăcut la nebunie. Te îngrozește și te obsedează. În plus este scurt și se citește ușor. Îl recomand neapărat iubitorilor genului horror.

Lecturi plăcute!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IN THE TALL GRASS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: IN THE TALL GRASS
Autor: Stephen King
,
Joe Hill
An apariție : 2012
Editura: ESQUIRE
Nr. Pagini: 84
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 477

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1522 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments