Recenzie “In the Tall Grass” de Stephen King și Joe Hill

by | Apr 4, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA IN THE TALL GRASS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

In the Tall Grass de Stephen King Joe Hill“In the Tall Grass” este un scurt roman horror scris de Stephen King împreună cu fiul său Joe Hill. Cartea a fost publicată inițial în anul 2012, în două părți, în revista Esquire. De asemenea, romanul de groază a avut parte și de o adaptare pentru film. În 2019 apărând pelicula “În iarba înaltă”(Netflix). Volumul a fost lansat sub formă de ebook și audiobook.

Aceasta nu este prima colaborare a celor doi, de la ei fiind și nuvela “Throttle”.

“In the Tall Grass” de Stephen King și Joe Hill este mai mult o povestire de groază, care îți va da fiori pe șira spinării

Stephen King nu scrie doar thrillere de suspans maxim, de la care nu știi la ce să te aștepți. Scrie mai ales povești horror, în care groaza te cuprinde, dar nu poți lăsa din mână cartea. Sunt familiarizată cu minunățiile literare pe care le produce autorul de ani buni. Dar de fiecare dată mă surprinde plăcut și nu încetez să mă minunez cum de reușește să scrie atât de multe cărți la rând și să fie și bune. Oare a făcut chiar el un pact cu Diavolul?

De la Stephen King am mai citit câteva romane bune. “IT”, “Frumoasele adormite”(scrisă în colaborare cu alt fiu al său), “Jocul lui Gerald”, “Misery”, “Mr. Mercedes”, “The Shining” sunt acestea. În schimb, de la Joe Hill nu am mai citit nimic. Dar vreau să îi descopăr și lui scrisul mai bine.

Ca orice horror grozav care se respectă, acțiunea se petrece undeva într-o zonă de țară, aproape pustie. Lângă o biserică sinistră și un câmp imens de iarbă din care nu se vede nimic. Povestea începe ziua, dar seara totul devine mai interesant. Pentru că evident, așa se sperie oamenii mai bine și mai ușor.

Doi frați călătoresc cu mașina și aud la un moment dat un strigăt de ajutor când trec prin apropierea unui loc izolat

Un băiețel strigă după ajutor din iarba înaltă de la marginea drumului. Evident că cei doi frați vor încerca să îl ajute pe cel rătăcit. Dar în același timp sunt intrigați de alt glas, cel al mamei copilului, care le spune să rămână acolo unde sunt.

Asta nu îi va opri pe temerari din a intra în iarbă. Și bineînțeles de a se pierde unul de celălalt, pentru că iarba asta nu este o iarbă obișnuită. Este posedată de forțe malefice. Așa că acum ajutoarele devin la fel de neajutorate ca și victimele. Frații ajung la rândul lor să se rătăcească prin iarba înaltă, unul de celălalt, dar și de drumul de pe care au venit.

Copilul strigă după ajutor, femeia țipă, cei doi frați se strigă între ei. Iar vocea unui bărbat care pare mai mult decât lunatic iese și ea la suprafață. Însă iarba aceasta ascunde un secret. Nu este deloc un simplu câmp rămas necultivat. Este plină de răutate și îi face pe toți cei care intră în ea să se rătăcească și să-și piardă mințile. În plus, îi va aduce în pragul disperării și îi va îndemna spre crimă.

Romanul scurt “In the Tall Grass” este fenomenal. Mie mi-a plăcut la nebunie. Te îngrozește și te obsedează. În plus este scurt și se citește ușor. Îl recomand neapărat iubitorilor genului horror.

Lecturi plăcute!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții IN THE TALL GRASS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IN THE TALL GRASS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: In The Tall Grass
Autor: Stephen King
,
Joe Hill
An apariție : 2012
Editura: ESQUIRE
Nr. Pagini: 84
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.04.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 837 zile și a scris până acum 257 articole. Se află pe poziția 4 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments