Recenzie Îngeri și Demoni de Dan Brown

by | Sep 16, 2014 | Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎNGERI ȘI DEMONI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Consider că Dan Brown este unul dintre cei mai buni autori americani ai timpurilor noastre. Primul roman scris de acesta pe care l-am citit, se numește Inferno. După terminarea acestuia a fost doar o chestiune de timp până am devenit nerăbdătoare să-i citesc și celelalte cărți.

Îngeri și Demoni este un roman impresionant. Totul începe cu moartea lui Leonardo Vetra, un cunoscut om de știință al CERN (Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire) din Elveția dar și preot catolic. Chemat de urgență în Elveția de către Maximilian Köhler, directorul general al CERN, Robert Langdon, un renumit profesor de simbolistică al universității Harvard, constată că pe cadavrul omului de știință este înfierată o ambigrama Illuminati, o străveche organizație, care declanșează un complot diabolic împotriva Bisericii Catolice.

În seara Conclavului de la Vatican, Robert Langdon și Vittoria Vetra (fiica adoptivă a lui Leonardo Vetra și savant al aceleiași organizații) descoperă că Illuminati a plasat o bombă în inima Cetății Vaticanului.

624228

Pe lângă faptul că Dan Brown ne familiarizează cu această confrerie misterioasă care i-a avut ca membri pe cunoscuți oameni de știință printre care și Galileo Galilei – fondatorul organizației, atrage atenția și asupra folosirii antimateriei, cea mai puternică sursă de energie cunoscută, ridicând întrebarea: “Va reuși această substanță extrem de instabilă să salveze lumea sau va fi folosită la crearea celei mai distructive arme care a existat vreodată pe Terra?”.

De asemenea, această confrerie pe care toată lumea o consideră demult apusă, răpește 4 cardinali (cei mai probabili pentru a îi lua locul Papei) cu intenția de a-i ucide, rând pe rând, pe ‘altare ale stiintei’.

Astfel, Robert și Vittoria pornesc într-o misiune periculoasă, prin catacombe primejdioase, cripte părăsite și destinații mai mult sau mai puțin cunoscute din Roma și Vatican, urmând misterioasa Cale a Iluminarii și accesând cel mai tainic loc de pe Pământ – ascunzătoarea ordinului Illuminati.

Pe lângă acțiunea și misterul care te vor ține ca pe jar, Dan Brown adaugă informații despre monumente adevărate, despre CERN, Illuminati și multe altele. Asta cred că e ceea ce transformă cărțile lui Brown în adevărate surse de cunoaștere.

V-aș descrie cu mare drag finalul aveturii celor doi oameni de știință, dar nu vreau să vă răpesc plăcerea de a afla de unii singuri, citind această carte de-a dreptul uimitoare.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNGERI ȘI DEMONI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dan Brown sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNGERI ȘI DEMONI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Îngeri și Demoni
Autor: Dan Brown
An apariție : 2010
Editura: RAO
Nr. Pagini: 576
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.09.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2467 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments