Recenzie Îngeri și Demoni de Dan Brown

Titlu: Îngeri și Demoni
Autor: Dan Brown
An apariție : 2010
Editura: RAO
Nr. Pagini: 576
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 16.09.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Îngeri și Demoni de Dan Brown
4 (80%) 1 vote[s]

Consider că Dan Brown este unul dintre cei mai buni autori americani ai timpurilor noastre. Primul roman scris de acesta pe care l-am citit, se numește Inferno. După terminarea acestuia a fost doar o chestiune de timp până am devenit nerăbdătoare să-i citesc și celelalte cărți.

Îngeri și Demoni este un roman impresionant. Totul începe cu moartea lui Leonardo Vetra, un cunoscut om de știință al CERN (Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire) din Elveția dar și preot catolic. Chemat de urgență în Elveția de către Maximilian Köhler, directorul general al CERN, Robert Langdon, un renumit profesor de simbolistică al universității Harvard, constată că pe cadavrul omului de știință este înfierată o ambigrama Illuminati, o străveche organizație, care declanșează un complot diabolic împotriva Bisericii Catolice.

În seara Conclavului de la Vatican, Robert Langdon și Vittoria Vetra (fiica adoptivă a lui Leonardo Vetra și savant al aceleiași organizații) descoperă că Illuminati a plasat o bombă în inima Cetății Vaticanului.

624228

Pe lângă faptul că Dan Brown ne familiarizează cu această confrerie misterioasă care i-a avut ca membri pe cunoscuți oameni de știință printre care și Galileo Galilei – fondatorul organizației, atrage atenția și asupra folosirii antimateriei, cea mai puternică sursă de energie cunoscută, ridicând întrebarea: “Va reuși această substanță extrem de instabilă să salveze lumea sau va fi folosită la crearea celei mai distructive arme care a existat vreodată pe Terra?”.

De asemenea, această confrerie pe care toată lumea o consideră demult apusă, răpește 4 cardinali (cei mai probabili pentru a îi lua locul Papei) cu intenția de a-i ucide, rând pe rând, pe ‘altare ale stiintei’.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Brown.

Astfel, Robert și Vittoria pornesc într-o misiune periculoasă, prin catacombe primejdioase, cripte părăsite și destinații mai mult sau mai puțin cunoscute din Roma și Vatican, urmând misterioasa Cale a Iluminarii și accesând cel mai tainic loc de pe Pământ – ascunzătoarea ordinului Illuminati.

Pe lângă acțiunea și misterul care te vor ține ca pe jar, Dan Brown adaugă informații despre monumente adevărate, despre CERN, Illuminati și multe altele. Asta cred că e ceea ce transformă cărțile lui Brown în adevărate surse de cunoaștere.

V-aș descrie cu mare drag finalul aveturii celor doi oameni de știință, dar nu vreau să vă răpesc plăcerea de a afla de unii singuri, citind această carte de-a dreptul uimitoare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.