Recenzie ,,Îngeri și demoni” de Dan Brown

Titlu: Îngeri și Demoni
Autor: Dan Brown
An apariție : 2000
Editura: RAO
Nr. Pagini: 570
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ana-Alexandra Uță
Publicată la 27.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Îngeri și demoni” de Dan Brown
Acordă o notă

Lumea este un imens teatru care oferă pe scena sa trei spectacole: ADEVĂRUL- lucitor ca razele soarelui-, RĂZBUNAREA – mai tăioasă decât toporul-, și ultima reprezentație, TAINA – mai duioasă decât ceara caldă.

Decorul și luminile rămân aceleași, însă actorii și figuranții sunt diferiți, lucru datorat istoriei.

Ea ne-a adus până în punctul de a combina ultimele două spectacole într-unul singur sub numele de ,,Era conspirațiilor”. Paradoxal lucru, nu?! Absurd, chiar, dacă stai să te gândești la faptul că trebuie să fii spectator, ocupând mereu același loc și vizionând aceeași piesă formată din zvonuri paranoice ce acoperă toate aspectele vieții publice, dar nu și pe cele ale secretelor monumentale ce aparțin regalităților sau mediatorilor dintre îngeri și demoni.

Altfel spus, există o conspirație care face ca toate celelalte să pară un joc de copii. Și, pornind de la această premisă, autorul american de thrillere detective, Dan Brown, se folosește de trei elemente – o societate secretă, o armă mortală, o țintă neobișnuită – pentru a demonstra cea din urmă explicație în romanul său, „Îngeri și demoni”.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Brown.

Robert Langdon, specialist celebru de la Harvard, este chemat de urgență în Elveția pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al cărui piept a fost ars cu fierul un simbol ciudat. Ceea ce descoperă este uluitor, o străveche organizație – Iluminati – a declanșat o diabolică vendetă împotriva Bisericii Catolice.

Cele mai sumbre temeri ale lui Langdon se confirmă în seara în care are loc Conclavul de la Vatican, când află că Iluminati au plasat o bombă chiar în inima Cătății Vaticanului. Cu ajutorul Vittoriei Vetra, o misterioasă cercetătoare, pornește într-o cursă frenetică pentru a descoperi amplasamentul bombei și salvarea Vaticanului. Căutările îi vor purta pe cei doi oameni de știință prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii și prin catedrale părăsite, până în cel mai periculos loc de pe Pământ: ascunzătoarea de mult uitată a ordinului Iluminati.

Așadar, puteam spune că ,,era” sau ,,lumea” conspirațiilor se împarte atât în îngeri, cât și în demoni.

Aspecte Pozitive:

DIVINĂ!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.