Recenzie „Interviu cu un vampir” de Anne Rice

de | oct. 13, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA INTERVIU CU UN VAMPIR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Interviu cu un vampir este o carte care mi-a atras atenția prin stilul interactiv dintre tânărul reporter și Louis – vampirul intervievat. Dispoziția acestuia din urmă de a vorbi unui simplu om despre viața pe care a trăit-o ca om și ca vampir, m-a determinat să continui lecturarea.

Nu pot spune că am fost în definitiv cucerită de acest roman, însă pot afirma că mi-a plăcut destul de mult. Romanul este primul din seria Cronicile Vampirilor și sper ca următoarele cărți să mă atragă mai mult.

Două personaje cu caractere la poluri opuse

Louis își povestește viața începând cu moartea fratelui său mai mic. El menționează momente de dinaintea acestui tragic eveniment apoi continuă cu clipa în care acesta este transformat de Lestat.

De-a lungul cărții până spre sfârșit, autoarea ne prezintă subiectul ca pe o lungă călătorie a lui Louis în căutarea adevărului despre ceea ce a devenit, despre existența sa și a celor asemeni lui și despre rostul pe care l-ar putea avea în situația în care se găsește.

În această zbatere a lui de a-și găsi liniștea, el observă diferențele mari dintre el și creatorul lui, făcând ca toată această căutare să pară, pe alocuri, chiar disperată.

În ciuda transformării, Louis realizează că empatia specifică oamenilor încă îi conduce simțurile. Prin urmare, el cu greu reușește să vâneze pentru a se hrăni.

Lestat în schimb este prezentat ca un vampir orgolios și impunător. Adesea el își demonstrează abilitățile sale de lider și vânător, suprimându-l și desconsiderându-l pe Louis, ceea ce, la un moment dat, îi este oarecum fatal.

Momente înfricoșătoare

Crearea fetiței vampir m-a tulburat puțin. Colaborarea celor doi și tabloul conturat de autoare m-a oripilat pur și simplu.

Evenimentele iau amploare pe parcurs ce fetița se maturizează. Se va ajunge până în punctul în care Louis, alături de vampirul-copil, reușesc să scape de subjugarea lui Lestar. Astfel cei doi vor găsi și alți vampiri care le va pune viața în pericol, dar odată cu asta, vor găsi și răspunsurile după care au tânjit atât de mult.

O carte interesantă, plină de suspans și acțiune. Mi-ar fi plăcut ca tânărul reporter să aibă o contribuție mai mare în poveste. Cel puțin să fi intervenit mai des cu întrebări, fragmentând puțin multele pagini de descriere și povestire.

Mi-au plăcut nenumărate replici și pasaje dar unul mi-a rămas în mod special în minte.

„Ce înseamnă să mori când poţi trăi până la sfârşitul lumii? Şi ce altceva este „sfârşitul lumii” decât o expresie, pentru că, cine ştie măcar ce e lumea însăşi?”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții INTERVIU CU UN VAMPIR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anne Rice sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTERVIU CU UN VAMPIR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Interviu Cu Un Vampir
Autor: Anne Rice
An apariție : 2011
Editura: ADEVăRUL
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 13.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 65 zile și a scris până acum 14 articole. Se află pe poziția 23 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments