Recenzie „Regina Damnaților” de Anne Rice

de | nov. 5, 2021 | Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA REGINA DAMNAȚILOR ARE REDUCERE PE:

Cartea „Regina Damnaților” este un roman bun, plin de acțiune și suspans, dar nu pe gustul meu. Din punctul meu de vedere – are de toate. Pe alocuri acțiunea este monotonă, cu toate astea, mare parte din carte este scrisă într-un ritm alert, abordând multe idei care se suprapun, având adesea o poveste în altă poveste. Sunt curioasă să urmăresc ecranizările la această serie. Deși, dacă nu am prea putut rezona cu ideile cărților, mă îndoiesc că îmi vor plăcea filmele.

Cartea „Regina Damnaților” este fragmentat în șase părți

Romanul este împărțit în șase părți, fiecare dintre ele aducând detalii despre unii vampiri și istoria fiecăruia.

În prima parte descoperim povestea mai multor personaje, toate având în comun visele cu și despre gemene. Unii dintre ei vor afla la un moment dat că Lestat a trezit-o pe Akasha, mama tuturor vampirilor, cu muzica lui. Mi s-a părut expirată dorința acesteia din urmă, de a stăpâni lumea, cu orice preț. Din acest punct, tot romanul mi-a părut o glumă macabră.

Partea a doua a cărții continuă relatarea istoriei altor vampiri și ne transpune în mijlocul concertului lui Lestat. Mai multe evenimente din această scenă au ridicat volumul suspansului la cote destul de mari. Cel puțin pentru mine.

În următoarele două părți aflăm mai multe despre Akasha și despre planurile pe care și le face aceasta pentru a-și împlini dorința de a stăpâni lumea. Ea are de gând să omoare 90% din populația bărbaților, convinsă de faptul că fără ei, lumea va fi lipsită de violență și de războaie. Nu am avut cum să nu râd la această fază. Dar să zicem că de vină pentru o astfel de mentalitate, ar fi vremurile pe care le-a trăit. Sper, totuși, să nu găsesc o asemenea idee într-un roman contemporan.

Akasha încearcă să convingă mai mulți vampiri să i se alăture, ceea ce provoacă anumite discuții și scene destul de greu de asimilat.

Ultimele părți ale romanului ne poartă în Florida, în „Insula Nopții”, unul din locurile lui Armand. Păreri, concluzii, discuții și apoi fiecare își vede de drum. Lestat și Louis au în sfârșit momente de o oarecare tihnă, ajung la Londra și petrec timp împreună.

O carte bună, dar nu este pe gustul meu

Și în acest roman mi-a plăcut mult felul cum este perceput secolul 19, de data aceasta prin ochii Akashei. Dar, per total, nu mă prinde genul acesta de povești. Cartea nu este scrisă rău! Din contra! Nu am nimic de obiectat la acest aspect. Dar nu este pentru mine. Recomand seria, totuși, celor care iubesc stilul horror și cărțile cu vampiri.

Adevărul e că numai sufletul omenesc este în stare să tindă spre perfecţiune peste secole, doar oamenii învaţă din faptele trecutului cum să iubească şi cum să ierte.

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții REGINA DAMNAȚILOR?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Anne Rice

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGINA DAMNAȚILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Regina Damnaților
Autor: Anne Rice
An apariție : 2005
Editura: RAO
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 128

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments