Recenzie „Întreab-o pe Alice” de Autor anonim

de | sept. 13, 2017 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNTREAB-O PE ALICE ARE REDUCERE PE:

Tragică, imprevizibilă, interesantă și cu un final ce te lasă mască. Cred eu că acestea sunt trăsăturile ce descriu cel mai bine Întreab-o pe Alice, o carte sub forma unui jurnal real ce aparține unui autor anonim. Am intenția de a spune că fiecare carte ce mi-a plăcut a fost o carte frumoasă, dar e clar că acest exemplar nu se încadrează.

O tânără în vârstă de 15 ani (și nu, numele ei nu este Alice) duce o viață normală pentru a sa vârsta, cu probleme cât se poate de normale: iubirea adolescentină ce i-o poartă unui băiat din liceu, dorința de a da jos câteva kilograme pentru un corp mai atrăgător, lipsa popularității ce nu pare să fie de partea ei. Însă acțiunea ia o întorsătură total diferită în momentul în care mai multe anturaje negative îi fac cunoștință cu drogurile, anturaje pe care le considera prieteni.

Pe parcursul acțiunii suntem martori la trăirile și emoțiile după această întorsătură neașteptată a situației, dar și la opinia fetei legată de consumul de droguri. Această situație mă scotea uneori din minți, deoarece părerile ei erau schimbătoare- când era de părere că drogurile îi distrug viața, când era de părere că sunt cel mai bun lucru care i s-ar fi putut întâmpla, iar lipsa hotărârii a ce e mai bun pentru viața ei era prezentă destul de mult în carte.

Întreab-o pe Alice nu este doar vocea unei tinere ce își așterne gândurile despre care nu poate discuta cu nimeni pe o hârtie, ci este vocea a mii de persoane ce se confruntă ori s-au confruntat cu astfel de probleme, reflectând ca într-o oglindă urmările manifestate de droguri și cauzele ce au dus la aceasta tragică intervenție, care, în marea majoritate a cărții, erau proastele anturaje.

Stilul de scriere a fost puțin cam banal, dar fiind un jurnal personal nu cred că editorul acestuia a avut dreptul de a interveni prea mult în scrierea lui, așadar nu prea consider că este o problemă.

Esența cărții surprinde lecția de viață și mesajul transmis, care arată că indiferent în ce punct slab ne-am afla, nu este deloc indicat să apelăm la ce a apelat protagonista, fiindcă drogurile nu iau adus nimic, nicio reușită și nicio bucurie de lungă durată, ci i-au adus doar suferință, amărăciune și o mare cantitate de stres.

Împărtășirea problemei ce te macină unei persoane mature, apropiate, în care ai încredere maximă și căreia îi poți vorbi deschis și sincer este drumul corect pe care jurnalul ne indică să îl urmăm, iar în cazul tinerei au fost ai săi părinti, jucând un rol important în încercarea ei de a se îndrepta.

Nu pot spune că este o capodoperă a literaturii și nici că se numără printre titlurile mele preferate, însă Întreab-o pe Alice este o carte foarte buna cu o lecție pe măsură. Recomand această carte!

Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNTREAB-O PE ALICE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Autor anonim

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTREAB-O PE ALICE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Întreab-o Pe Alice
Autor: Autor anonim
An apariție : 2016
Editura: YOUNGART
Nr. Pagini: 174
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1933

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

5 1 vote
Article Rating
Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1746 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments