Recenzie Iubito, eu mă micşorez! de Pascal Bruckner

de | dec. 2, 2014 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IUBITO EU MĂ MICŞOREZ! ARE REDUCERE PE:

iubito-eu-ma-micsorez_1_produsPascal Bruckner este unul din cei mai cunoscuţi scriitori francezi contemporani. Unul din romanele sale cele mai cunoscute este Mon Petit MariIubito, eu mă micşorez în varianta românească. Potrivit spuselor sale, acest roman „se înscrie într-o tradiție literara şi picturală […] referitoare la transformarea corpului, dilatarea, mărirea, diminuarea lui, tradiție care merge de la Rabelais la Marcel Ayme, trecând prin Swift, Voltaire, Balzac, Lewis Carroll, F. S. Fitzgerald, Richard Matheson și mulţi alții. Într-o epocă în care omenirea, după câte ne anunță savanții, nu încetează să crească în înălțime, romanul meu reia, dintr-un unghi nou tema micșorării”.

Iubito, eu mă micşorez este un roman comic şi usturător în acelaşi timp, însă poate fi interpretat şi drept o plidă filosofică după cum foarte bine remarcă jurnaliştii de la Livre Hebdo. La început, diferenţa de înălţime nu a fost un impediment pentru iubirea dintre Solange (ce avea înălţimea de 1.85) şi Leon (înălţime iniţială: 1.66 m). Cei doi ajung să îşi întemeieze o familie, însă pe măsură ce un nou copil apărea în viaţa lor (au avut 4), Leon scădea în înălţime… într-un final ajungând să măsoare doar 10 cm. Din acel moment, Leon începe să aibă nişte aventuri la care nu s-ar fi gândit niciodată.

 Iubito, eu mă micşorez este o carte care se citeşte cu zâmbetul pe buze deşi tratează (în mod metaforic) un subiect serios: respectul de sine şi respectul faţă de părinţi. E o carte care nu are cum să nu placă şi care chiar vă va de gândit! Este scrisă într-un mod lejer, destins – tipic romanelor cu o doză de unor (zic eu). Un roman care cu siguranță va marca istoria literaturii şi se va bucura cu siguranţă de succes!

Recomand această carte având convingerea că veţi fi cu toţii încântaţi de ce veţi citi şi, la rândul vostru o veţi recomanda mai departe!

Ți-a plăcut recenzia cărții IUBITO EU MĂ MICŞOREZ!?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Pascal Bruckner

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IUBITO EU MĂ MICŞOREZ! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Iubito Eu Mă Micşorez!
Autor: Pascal Bruckner
An apariție : 2008
Editura: TREI
Nr. Pagini: 162
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2165

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2783 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

E suficient sa vezi titlul si deja iti doresti sa o citesti