Recenzie Iubito, eu mă micşorez! de Pascal Bruckner

de | dec. 2, 2014 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IUBITO EU MĂ MICŞOREZ! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

iubito-eu-ma-micsorez_1_produsPascal Bruckner este unul din cei mai cunoscuţi scriitori francezi contemporani. Unul din romanele sale cele mai cunoscute este Mon Petit MariIubito, eu mă micşorez în varianta românească. Potrivit spuselor sale, acest roman „se înscrie într-o tradiție literara şi picturală […] referitoare la transformarea corpului, dilatarea, mărirea, diminuarea lui, tradiție care merge de la Rabelais la Marcel Ayme, trecând prin Swift, Voltaire, Balzac, Lewis Carroll, F. S. Fitzgerald, Richard Matheson și mulţi alții. Într-o epocă în care omenirea, după câte ne anunță savanții, nu încetează să crească în înălțime, romanul meu reia, dintr-un unghi nou tema micșorării”.

Iubito, eu mă micşorez este un roman comic şi usturător în acelaşi timp, însă poate fi interpretat şi drept o plidă filosofică după cum foarte bine remarcă jurnaliştii de la Livre Hebdo. La început, diferenţa de înălţime nu a fost un impediment pentru iubirea dintre Solange (ce avea înălţimea de 1.85) şi Leon (înălţime iniţială: 1.66 m). Cei doi ajung să îşi întemeieze o familie, însă pe măsură ce un nou copil apărea în viaţa lor (au avut 4), Leon scădea în înălţime… într-un final ajungând să măsoare doar 10 cm. Din acel moment, Leon începe să aibă nişte aventuri la care nu s-ar fi gândit niciodată.

 Iubito, eu mă micşorez este o carte care se citeşte cu zâmbetul pe buze deşi tratează (în mod metaforic) un subiect serios: respectul de sine şi respectul faţă de părinţi. E o carte care nu are cum să nu placă şi care chiar vă va de gândit! Este scrisă într-un mod lejer, destins – tipic romanelor cu o doză de unor (zic eu). Un roman care cu siguranță va marca istoria literaturii şi se va bucura cu siguranţă de succes!

Recomand această carte având convingerea că veţi fi cu toţii încântaţi de ce veţi citi şi, la rândul vostru o veţi recomanda mai departe!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții IUBITO EU MĂ MICŞOREZ!?

Vezi toată lista de cărți scrise de Pascal Bruckner sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IUBITO EU MĂ MICŞOREZ! CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Iubito Eu Mă Micşorez!
Autor: Pascal Bruckner
An apariție : 2008
Editura: TREI
Nr. Pagini: 162
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.12.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2570 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

E suficient sa vezi titlul si deja iti doresti sa o citesti