Recenzie ”Jocul necromanților” de Șerban Andrei Mazilu

de | mart. 15, 2017 | Fantezie, Recenzii cărți

Cel de al doilea volum din ”Cronicile din Voss”, intitulat ”Jocul necromanților”, publicat în anul 2016 la Crux Publishing, continuă cu succes aventurile din ”Anotimpul pumnalelor”.

Șerban Andrei Mazilu transformă actul scriitoricesc într-un pandantiv al imprevizibilelor întâmplări dintr-o lume aparte, acolo unde posibilul și imposibilul construiesc în tandem metamorfozări, năruiri și renașteri, creionând magnetizante labirinturi cu ajutorul unor personaje care dau dovadă de tărie de caracter.

Pilonul principal al scriiturii lui Mazilu se bazează, în mare parte, pe nelimitatul său simț imaginar care, însoțit de cuvinte frumos alipite, nasc o poveste halucinantă și acaparatoare.

Regăsim aici personajele din ”Anotimpul pumnalelor”: Aendo Assermore, Loup(Jessah), Franco Baudelaire, dar și o mulțime de alte personaje la fel de interesante.

Într-o lume care încă încearcă și încă mai crede că se poate scutura de grunjoasa cenușă a entropicei anarhii, apar religiile nihilismului, care promit orice, ademenindu-i pe cei creduli, dar mai ales pe cei care nu mai au de ales.

Într-un spațiu populat cu vrăjitoare, necromanți, vârci, Corbi și cadavre ”resuscitate”, se ivesc în mod inevitabil liderii și presudoliderii.

Lumea subterană devine cu mult mai importantă decât cea luminată, ascunzând secrete și incitante invitații la explorare. O lume pe care Șerban Andrei Mazilu o așează cu pricepere lângă șevaletul cuvintelor penetrante și a dialogurilor tăioase care, glazurate cu o doză de fin umor, mențin un ritm antrenant de la prima până la ultima pagină, oferindu-le cititorilor cuminecătura unui altfel de fantasy, unul care nu se sfiește să ciugulească câte puțin din celelalte genuri literare, fără însă a cădea în tentația searbădului epigonism.

Cu o cinică incisivitate a stilului literar Șerban Andrei Mazilu reușește să aducă un suflu inovator în această nișă literară.

Lectură plăcută!

Titlu: JOCUL NECROMANȚILOR
Autor: Șerban Andrei Mazilu
An apariție : 2016
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 370
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1157

Alte recenzii de la Șerban Andrei Mazilu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments