Recenzie „Jurnalul Annei Frank”, de Anne Frank

de | sept. 19, 2021 | Beletristică, Jurnale, Literatura Universală, Memorii, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA JURNALUL ANNEI FRANK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

„Mă numesc Kitty.
Sunt prietena Annei, Annei Frank. Îmi scrie în fiecare zi, cred că suntem cele mai bune prietene. Ador dialogurile noastre, ea este o fire veselă, pozitivă și descurcăreață, are teme – un milion și păreri despre toate. Colac peste pupăză, la 13 ani e îndrăgostită, păcat că eu nu sunt la fel de norocoasă.
Abia aștept următoarea noastră conversație, câteodată mă bucură cu veștile pe care mi le scrie pe pagini, uneori însă mă înspăimântă. Îmi spune despre evenimente triste care tind să prindă contur pe zi ce trece, mai gri și reci…”

Într-o bună zi, acest război groaznic se va termina, totuși. Într-o bună zi vom fi, totuși, din nou oameni, nu doar evrei.

Last page. 385.
Când termin o carte, primesc măcar un deznodământ la final, o încheiere logică sau mai puțin. Gândurile Annei s-au rupt vara, în august, în luna mea preferată!
Mă gândeam ieri, dacă supraviețuia, eram la fel de cointeresați de jurnalul ei, o fi reușit să ajungă cineva, arunca jurnalul să se prăfuiască pe un raft sau și-ar fi dat seama că e talentată în ciuda comentariilor acide pe care le primea.
Eu am cunoscut o fetiță care avea o personalitate vie, cu păreri, cu speranțe și dorințe care ardeau aprins în minte! Dacă e așa cum spunea tatăl ei, ca sunt înșirate doar gândurile ei, și doar ale ei, cred că e una din cele mai plăcute personaje reale pe care le-am cunoscut eu. Incomodă, limbă ascuțită, minte ageră, curajoasă, cu dorință continuă de creștere și educare.
Anne Frank, un istoric fără intenție.

Ajungi să cunoști bine oamenii abia după ce te-ai certat zdravăn cu ei o dată. Abia atunci poți să le judeci caracterul.

Când ești singur și nefericit sau trist, încearcă și tu odată, pe o vreme la fel de frumoasă, să privești din pod lumea de-afară. Nu casele și acoperișurile, ci cerul. Câtă vreme te poți uita fără teamă la cer, vei ști că lăuntric ești pur și că, orice-ar fi, îți vei regăsi fericirea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții JURNALUL ANNEI FRANK?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anne Frank sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL ANNEI FRANK CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Jurnalul Annei Frank
Autor: Anne Frank
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 19.09.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 227 zile și a scris până acum 95 articole. Se află pe poziția 7 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments