Recenzie „Jurnalul Annei Frank”, de Anne Frank

de | sept. 19, 2021 | Beletristică, Jurnale, Literatura Universală, Memorii, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA JURNALUL ANNEI FRANK ARE REDUCERE PE:

„Mă numesc Kitty.
Sunt prietena Annei, Annei Frank. Îmi scrie în fiecare zi, cred că suntem cele mai bune prietene. Ador dialogurile noastre, ea este o fire veselă, pozitivă și descurcăreață, are teme – un milion și păreri despre toate. Colac peste pupăză, la 13 ani e îndrăgostită, păcat că eu nu sunt la fel de norocoasă.
Abia aștept următoarea noastră conversație, câteodată mă bucură cu veștile pe care mi le scrie pe pagini, uneori însă mă înspăimântă. Îmi spune despre evenimente triste care tind să prindă contur pe zi ce trece, mai gri și reci…”

Într-o bună zi, acest război groaznic se va termina, totuși. Într-o bună zi vom fi, totuși, din nou oameni, nu doar evrei.

Last page. 385.
Când termin o carte, primesc măcar un deznodământ la final, o încheiere logică sau mai puțin. Gândurile Annei s-au rupt vara, în august, în luna mea preferată!
Mă gândeam ieri, dacă supraviețuia, eram la fel de cointeresați de jurnalul ei, o fi reușit să ajungă cineva, arunca jurnalul să se prăfuiască pe un raft sau și-ar fi dat seama că e talentată în ciuda comentariilor acide pe care le primea.
Eu am cunoscut o fetiță care avea o personalitate vie, cu păreri, cu speranțe și dorințe care ardeau aprins în minte! Dacă e așa cum spunea tatăl ei, ca sunt înșirate doar gândurile ei, și doar ale ei, cred că e una din cele mai plăcute personaje reale pe care le-am cunoscut eu. Incomodă, limbă ascuțită, minte ageră, curajoasă, cu dorință continuă de creștere și educare.
Anne Frank, un istoric fără intenție.

Ajungi să cunoști bine oamenii abia după ce te-ai certat zdravăn cu ei o dată. Abia atunci poți să le judeci caracterul.

Când ești singur și nefericit sau trist, încearcă și tu odată, pe o vreme la fel de frumoasă, să privești din pod lumea de-afară. Nu casele și acoperișurile, ci cerul. Câtă vreme te poți uita fără teamă la cer, vei ști că lăuntric ești pur și că, orice-ar fi, îți vei regăsi fericirea.

Ți-a plăcut recenzia cărții JURNALUL ANNEI FRANK?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Anne Frank

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL ANNEI FRANK CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Annei Frank
Autor: Anne Frank
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 375

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

"Ultimul mesaj" de Laura Dave este un thriller antrenant, dar și psihologic apărut la Editura Litera, în colecția Buzz Books. Este despre dispariția subită a unui bărbat în urma unei acuzații de fraudă la compania la care lucra. Deși asta e lăsat să se vadă la o primă...

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Am descoperit proza Ralucai Poenaru absolut întâmplător, la o lansare de carte, și cum am scris și la recenzia cărții respective, m-a impresionat mult. Când am văzut că a scris și literatură pentru copii, am fost foarte entuziasmată. Am început cu Pericol. Cartea...

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Nu mai țin minte cum am ajuns la cartea aceasta. Nu m-a impresionat deloc. Cred că trebuie să fi fost simpatică dacă autorul a scornit-o pe loc, sau în drum spre casă după ce a cumpărat lapte, și le-a spus-o dintr-un foc copiilor săi. Dar pentru o carte publicată.. mi...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 517 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 7 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments