🔥 CARTEA LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

La răscruce de vânturi (Wuthering Heights), romanul scris de scriitoarea engleza Emily Brontë, a fost publicat în 1847. Autoarea l-a semnat cu pseudonimul Ellis Bell.

Tema principală a romanului este povestea de dragoste dintre Heathcliff și Catherine; O poveste de dragoste pe cât de pasională pe atât de înfricoșătoare.

Heathcliff este personajul principal al romanului. Copil orfan, este adus de domnul Earnshaw să trăiască la Wuthering Heights alături de Catherine și Hindley – copiii săi. Va fi numit Heathcliff.  Catherine se împrietenește cu micul orfan, dar Hindley îl urăște. Catherine și Heathcliff cresc liberi, evadând deseori din întunecoasa casă, jucându-se până la epuizare printre mlaștinile care înconjoarau conacul. Copilăria lor fericită se încheie odată cu moartea bătrânului domn Earnshaw. Hindley începe să-l trateaze pe Heathcliff ca pe un servitor. Acesta suportă toate nedreptățile pentru că o iubește pe Catherine.

Wuthering Heights este format dintr-o pereche de case izolate asezate în vârful unui deal. Este un loc neprietenos, amenințător, veșnic măturat de vânt.

Pe acele culmi, desigur, aerul e mereu tăios și rece; și nu e greu de ghicit cu ce putere pornește vântul de miazănoapte peste creste, judecând după apriga înclinare a câtorva brazi pitici, cu crengile întinse într-o singură parte, cerșind parcă pomană de la soare.

Cea mai apropiată așezare de Wuthering Heights este Thrushcross Grange. Thrushcross este un loc cald, elegant, confortabil. Aici locuiește bogata familie Linton și copiii lor, Edgar și Isabella.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Emily Brontȅ.

Într-una din escapadele lor, Catherine și Heathcliff se strecoară la Thrushcross pentru a-i spiona pe locatari. Catherine este mușcată de un câine și este oprită aici. Heathcliff este gonit. Catherine se întoarce acasă după trei saptămâni complet schimbată. S-a transformat intr-o doamnă și a câștigat inima tânărului Linton.

Sălbatică, impetuosă și arogantă de copil, Catherine a crescut și este obișnuită să obțină tot ce vrea. Îi chinuie fară milă pe cei doi bărbați îndrăgostiți de ea. În cele din urmă, îl alege pe Linton de soț, nu pentru că îl iubește ci pentru că este bogat.

Heathcliff este torturat de gelozie. Înebunit de alegerea lui Catherine dispare de la Wuthering Heights. Se întoarce după o absență de trei ani. Este bogat, elegant, puternic. A acumulat multă ură și a venit să se răzbune. Pe multi se va răzbuna Heathcliff și multe nenorociri se vor întampla. Va reuși cineva să-i îmblânzească inima?

Emily Brontë este sora celorlalte două scriitoare: Charlotte Brontë și Anne Brontë. Mai multe recenzii despre cărțile surorilor Brontë puteți găsi aici.

🔥 CARTEA LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: La Răscruce De Vânturi
Autor: Emily Brontȅ
An apariție : 2017
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 357
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 22.03.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Alexandra Mircea
Alexandra e Redactor Foarte Activ
Redactor de 114 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alexandra Mircea