🔥 CARTEA LACRIMA (LACRIMA #1) ARE REDUCERE PE:

Surprinzător. Așa aș putea cataloga acest prim volum din seria Lacrima, semnată Lauren Kate. După ce am eșuat cu seria Damnare, nu m-am așteptat la abundența de sentimente cu care am fost asaltată de la primele pagini citind Lacrima. Am simțit durerea și neputința născute dintr-o iubire interzisă ale lui Ander, am testat înfrângerea și suferința Eurekăi. Lacrima este o poveste cu un stil domol plin insă de semnificații.

Eureka o luase razna. Dar din cauză că nu cedase nervos și nu plânsese, din cauză că nu se aruncase în brațele nimănui care să încerce să o îmbrățișeze sau pentru că nu purta brățări lucrate manual, lumea credea că nu era îndurerată?

Suferea în fiecare zi, cu fiecare atom al ființei ei.

Atlantida pe fundal, o profeție interpretată apocaliptic de unii, speranța salvării de alții, o fată cu inima frântă ce nu are voie să verse lacrimi și un băiat cu inima plină de iubire care nu-și poate ignora chemarea, iar bomba este cuplată. Rămâne de urmărit eventuala explozie.

Dacă îți place recenzia cărții LACRIMA (LACRIMA #1), atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Lauren Kate

Înțelepciunea ține făclia experienței, dar trebuie să iei făclia și să mergi singură.

Eureka la cei șaptesprezece ani este nevoită să facă față durerii supreme: moartea mamei. Jumătatea ei de suflet ce i-a fost mereu alături, ce a învățat-o să renunțe la lacrimi și să fie puternică, odată cu valul mistuitor, i-a luat și dorința de a trăi. Care ar mai fi rostul dacă ea, Diana, nu mai este în viață pentru a-i ghida pașii prin lume!?

Cunoașterea înseamnă putere; puterea corupe. Corupția aduce rușine și dezastru. Poate că ignoranța nu e o fericire, dar e de preferat unei vieți trăite în rușine.

Ander, unul dintre Originari, nu regretă decizia ultimă pe care a luat-o. Nimeni nu ar trebui să-l condamne fiindcă a ales să-și salveze sufletul. Nimeni nu poate trăi doar cu o jumătate. A nimănui nu este vina, a lui nici atât, că soarta i-a hărăzit-o pe Eureka drept bătaie a inimii sale. Regretul suprem este că nu a putut să o salveze și pe Diana, trebuind să urmărească o Eureka mistuită de vină și durere.

Suferința este profesorul înțelepciunii.

Brooks este prietenul Eurekăi dintotdeauna. Fiecare amintire este creionată alături de acest prieten minune. Forța și pașii ce îi face mai departe îi sunt datorați lui Brooks, prietenul ce nu-i contestă suferința, cel ce îi este alături indiferent de acțiuni, necriticându-i dorința de a renunța. Asta până când marea decide să i-l ia și pe el. Dar nu așa cum a făcut-o cu Diana. La urma urmei, suferința trebuie să vină câteodată precum o rană deschisă ce trebuie alimentată cu durere.

Până și cei mai buni băieți puteau să fie proști.

Un talisman cu încuietoarea stricată, o piatră a tunetului și o carte într-o limbă extraterestră, dar și zâmbetul unui băiat ciudat ce pare că-l cunoaște de când lumea, sunt mai mult decât suficiente pentru a da startul în reorientare și descoperirea acelor acțiuni ce au dus la distrugerea întregii ei vieți. Și a început să distrugă și noi vieți.

-Ultimul lucru la care ne așteptăm de la ceilalți să-l facă este ultimul lucru pe care îl fac înainte să aflăm că nu putem să avem încredere în ei.

Eureka este nevoită să înfrunte un secret ce transcede timpul și oceanul, să găsească cheia salvării lumii, dar și a sufletului lui Brooks peste care năpasta s-a coborât cu dorința ultimă de a o atinge pe ea. Pe de o parte sunt Originarii ce o pot răni pe ea și pe cei dragi fizic, pe de altă parte este Atlas care îi poate răni psihic. În mijlocul ei este ea, Eureka. Ce forță zace în ea și ce viziune a profeției va fi mai puternică? A ales Ander corect sau a distrus irevocabil tot ceea ce a construit familia sa de generații? Mai poate fi Brooks salvat?

-Nimic nu este real. Există doar lucruri pe care le credem sau nu.

Lacrima ne deschide drumul spre o poveste plină de semnificații, în mijlocul căreia tronează misteriosul ținut al Atlantidei și forța unei singure fete și a lacrimilor sale. Lauren Kate ne poartă în pași de vals într-o altă versiune a lumii și a sorții.

Un volum disponibil pe site-ul Editurii RAO.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LACRIMA (LACRIMA #1) CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lacrima (lacrima #1)
Autor: Lauren Kate
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1927

Alte recenzii de la Lauren Kate:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2718 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments