Recenzie „Lecții de Magie” de Elizabeth Gilbert

Autor: Elizabeth Gilbert
An apariție : 2016
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 236
Acordă o notă cărții:
 

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE PE:

Lecții de magie scrisă de autoarea Elizabeth Gilbert (omul pe care l-am cunoscut pe scena de la Ted) m-a cucerit de la primele pagini.

Este o carte care în primul rând te ajută să conștientizezi ce înseamnă creativitatea și cum ea se naște în noi.

Elizabeth te cucerește prin sinceritatea ei, prin poveștile amuzante care alcătuiesc viața ei de autoare de succes, un om care recunoaște ușor că eșecul a făcut parte din viața ei și că trebuie să facă parte din viața oricărui om de succes.

Am învățat prin povestea ei că nu trebuie să ai așteptări de la talentul tău, ci doar trebuie să îl trăiești și să îl simți.

Atunci când amânăm crearea, ne amânăm ideea de eșec. În mintea noastră ne așteptăm ca creativitatea să ne aducă doar succes fără să realizăm că ea vine și cu partea de eșec.

Mi-a plăcut mult limbajul non-formal pe care autoarea îl folosește pentru că îți dă impresia că vorbești cu un prieten vechi care îți povestește cum a mai fost viața lui. Să te bucuri de el și să lași ca lucrurile să vină de la sine.

Autoarea te îndrumă pas cu pas prin cea ce ea numește Lecții de magie, adică drumul spre creativitate. Pentru ea creativitatea este magia ta pe care o împrăștii în tot Universul.

„Eu una am reușit să lucrez cu perseverență până ce am terminat primul meu roman numai și numai fiindcă am îngăduit ca el să fie nemaipomenit de imperfect”

Acesta este cel mai puternic citat din care am înțeles că pasiunea în primul rând trebuie să o pui în aplicare pentru tine și apoi să o transformi prin creativitate pentru alți. Lucrarea ta care poate să fie o pictură, o carte sau orice creat de tine trebuie să îți aducă ție fericirea ca să poată să facă pe cei din jurul tău fericiți.

O carte cu o esență de magie puternică.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)