Recenzie Liceenii Rock’n’Roll de George Șovu

by | Nov 28, 2014 | Fantezie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LICEENII ROCKNROLL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

liceenii-rock-n-roll_1_produs

Liceenii rock’n’roll de George Șovu este a doua carte din seria liceenilor care îi are în prim plan pe cei 4: Mihai, Dana, Ionică și Geta.

Din moment ce au trecut de vremea mărturisirii iubirilor și de alte etape de început, acum formează un grup unit. O trupă care repetă în fiecare zi după ore și care visează la glorie și faimă pe scena muzicală. Dana are o relație tumultuoasă cu Mihai pentru că ei reprezintă lucruri diferite: el, băiatul care are o pasiune pentru muzică, o personalitate sangvinică, pe când ea este mai rezervată, mai la locul ei, se gândește la viitor și crede în muncă, nu în pasiune.

Diferențele lor de gândire îi vor face să se certe pentru a se împăca în mod grandios, apoi să se certe și să nu-și mai vorbească fiecare suferind tacit. Iubirea lor este mare, dar mai mare este orgoliul fiecăruia. Nu își vor cere iertare unul altuia pentru vorbele grele spuse deși toți membrii trupei încearcă să-i împace, iar Ionică îl duce chiar la analize când vede că se comportă aberant.

Geta și Ionică se iubesc mai mult ca oricând și își declară iubirea de mai multe ori. Isoscel apare și ea în peisaj, puțin mai blândă și îi susține când vor să se ducă la un concurs. Le dă chiar o idee pentru o melodie și astfel încep să își bată capul să compună chiar ei una. Lucrurile se complică atunci când in clasa lor apare un elev nou pe care Ionică devine rapid gelos. Dana și Mihai se ceartă când Dana îl propune pe Radu, noul venit, în locul lui Adrian în formație, iar Mihai se opune invocând prietenia și lunga durată de colaborare a lui Adrian. Radu este prins la mijloc, Ionică crede că o place pe Geta și îi cam face zile fripte. Prietenii lui ionică îl enervează pentru a avea inspirație și a compune o piesă. Se vorbesc între ei și îi vor face o farsă lui Ionică doar pentru a compune din nou, dar ce nu știu ei, e că el chiar suferă crezând că Geta îl înșeală cu Radu.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de George Șovu

Mai apare și faptul că Getei mama îi pregătește o farsă făcând-o să creadă că e bolnavă doar pentru a renunța la muzică în favoarea arhitecturii. Interesant cum oamenii se pot preface și pot șantaja doar pentru a-i face pe ceilalți să facă ce vor ei. Mama ei nu o lasă să-și urmeze pasiunea când ea însăși lucrează într-un domeniu în care numai pasiunea te poate face să îl explorezi actoria, teatrul.

Lucrurile se vor calma într-un final și vor participa la concurs cu șanse mari de reușită, dar până atunci este cale lungă, iar cartea se anunță romantică și amuzanta. O lectură minunată pentru o vreme cu ploaie, burniță și ger ca acum.

O recomand cu mare plăcere!

🔥 CARTEA LICEENII ROCKNROLL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Liceenii Rocknroll
Autor: George Șovu
An apariție : 2008
Editura: UNIVERSITARă
Nr. Pagini: 111
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte amuzantă, ușor de citit, cu o intrigă mai mult decât interesantă.

Aspecte Negative:

Siropoasă în părțile romantice.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2090 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 26 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments