Recenzie Liceenii Rock’n’Roll de George Șovu

de | nov. 28, 2014 | Fantezie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LICEENII ROCKNROLL ARE REDUCERE PE:

liceenii-rock-n-roll_1_produs

Liceenii rock’n’roll de George Șovu este a doua carte din seria liceenilor care îi are în prim plan pe cei 4: Mihai, Dana, Ionică și Geta.

Din moment ce au trecut de vremea mărturisirii iubirilor și de alte etape de început, acum formează un grup unit. O trupă care repetă în fiecare zi după ore și care visează la glorie și faimă pe scena muzicală. Dana are o relație tumultuoasă cu Mihai pentru că ei reprezintă lucruri diferite: el, băiatul care are o pasiune pentru muzică, o personalitate sangvinică, pe când ea este mai rezervată, mai la locul ei, se gândește la viitor și crede în muncă, nu în pasiune.

Diferențele lor de gândire îi vor face să se certe pentru a se împăca în mod grandios, apoi să se certe și să nu-și mai vorbească fiecare suferind tacit. Iubirea lor este mare, dar mai mare este orgoliul fiecăruia. Nu își vor cere iertare unul altuia pentru vorbele grele spuse deși toți membrii trupei încearcă să-i împace, iar Ionică îl duce chiar la analize când vede că se comportă aberant.

Dacă îți place recenzia cărții LICEENII ROCKNROLL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de George Șovu

Geta și Ionică se iubesc mai mult ca oricând și își declară iubirea de mai multe ori. Isoscel apare și ea în peisaj, puțin mai blândă și îi susține când vor să se ducă la un concurs. Le dă chiar o idee pentru o melodie și astfel încep să își bată capul să compună chiar ei una. Lucrurile se complică atunci când in clasa lor apare un elev nou pe care Ionică devine rapid gelos. Dana și Mihai se ceartă când Dana îl propune pe Radu, noul venit, în locul lui Adrian în formație, iar Mihai se opune invocând prietenia și lunga durată de colaborare a lui Adrian. Radu este prins la mijloc, Ionică crede că o place pe Geta și îi cam face zile fripte. Prietenii lui ionică îl enervează pentru a avea inspirație și a compune o piesă. Se vorbesc între ei și îi vor face o farsă lui Ionică doar pentru a compune din nou, dar ce nu știu ei, e că el chiar suferă crezând că Geta îl înșeală cu Radu.

Mai apare și faptul că Getei mama îi pregătește o farsă făcând-o să creadă că e bolnavă doar pentru a renunța la muzică în favoarea arhitecturii. Interesant cum oamenii se pot preface și pot șantaja doar pentru a-i face pe ceilalți să facă ce vor ei. Mama ei nu o lasă să-și urmeze pasiunea când ea însăși lucrează într-un domeniu în care numai pasiunea te poate face să îl explorezi actoria, teatrul.

Lucrurile se vor calma într-un final și vor participa la concurs cu șanse mari de reușită, dar până atunci este cale lungă, iar cartea se anunță romantică și amuzanta. O lectură minunată pentru o vreme cu ploaie, burniță și ger ca acum.

O recomand cu mare plăcere!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LICEENII ROCKNROLL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: LICEENII ROCKNROLL
Autor: George Șovu
An apariție : 2008
Editura: UNIVERSITARĂ
Nr. Pagini: 111
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1641

Alte recenzii de la George Șovu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 3078 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments