Recenzie: “Magia despărțirii” de Florin Alexandru

by | Nov 29, 2018 | Dezvoltare Personală, Educație, Familie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAGIA DESPĂRȚIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Sunt scriitor, creator, gânditor, cercetător și Om, mai ales Om”.

Așa se descrie Florin Alexandru, autorul cărții ”Magia Despărțirii”. Iar eu personal, îi dau dreptate. Suntem oameni, înainte de toate. Sunt eu omul, apoi sunt fiică, prietenă, iubită, mamă… De aceea văd normal ca eu să mă pun pe primul loc, în viața mea.

Și nu o spun din egoism, o spun din contextul în care trebuie să mă cunosc foarte bine pe mine, înainte de a lăsa pe alții să mă cunoască. Să mă înțeleg și să mă iubesc mai întâi pe mine, și abia după aceea să intru în coversații despre viețile altora.

Căci cine știe mai bine decât mine ce îmi lipsește, ce îmi doresc, ce simt? Nimeni… nimănui nu-i pasă, dacă mie nu-mi pasă. Nu este corect să emit judecăți despre alte persoane, iar eu să fug de mine, să refuz să mă uit în oglindă.

Cartea ”Magia despărțirii” de Florin Alexandru este o experiență de viață și mă bucur enorm să văd că este scrisă de un bărbat. Așa putem și noi, femeile, să vedem cum gândesc bărbații.

Să înțelegem care le sunt stările, suferințele, temerile, și poate reușim să nu îi mai criticăm atât de aspru. În fond, sunt și ei oameni, la fel ca noi. Suntem doar construiți diferit.

Florin Alexandru, cu ajutorul Ramonei Rotariu, ne relatează niște povești de viață reale, în care cei doi sunt protagoniști, fiecare cu povestea lui.

”Dacă accepți inevitabilul și greșelile sau deciziile care te-au dus acolo, poți începe să faci din despărțire cel mai bun moment din viața ta”.

Cu toții avem despărțiri la activ, sunt convinsă. Și mai sunt convinsă de faptul că după aceste despărțiri, au urmat schimbări majore în viețile tuturor. Deoarece orice experiență cu impact negativ ne provoacă la un șir interminabil de întrebări: de ce eu, ce am făcut să merit asta, cu ce am greșit, când voi fi fericit…?

Dar ”ce nu te omoară, te face mai puternic”, iar Florin evidențiază asta foarte clar: în această carte povestesc cum am reușit să fac tranziția de la omul depresiv care eram odată, la un om fericit”.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Florin Alexandru

”Viața are un imens cadou în care avem șansa să experimentăm iubirea. M-am descoperit la 35 de ani și de atunci am trăit o viață plină de împliniri și cu bucuria simplă a copilăriei”.

Cartea îți oferă, pe lângă confesiuni, multe metode de a te repune pe picioare, de a-ți reface în totalitate viața, pe toate planurile:

Fizic

  • Cum să avem grijă de corpul nostru;

Mental

  • Cum alegem cine dictează: ego-ul, sau inima?

Emoțional

  • Cum pot emoțiile să ne vindece viața;

Spiritual

  • Toți avem un corp spiritual, cum îl echilibrăm?

Este în regulă uneori să fii trist și speriat, onorează-ți toate stările. Apoi ridică-te și râzi, fă greșeli, învață din ele, fii puternic și ia-o de la capăt. Așa se trăiește viața, la maxim!

Recomand această carte cu toată ființa mea tuturor celor care au nevoie de ea, dar și celor care momentan nu au nevoie.

Nu se știe niciodată când un prieten are nevoie de tine, să-l asculți, să-i dai un sfat, sau să-i faci o recomandare. Eu fac asta tot timpul. Este cel mai simplu mod de a ajuta pe cineva: îți recomand o carte!

🔥 CARTEA MAGIA DESPĂRȚIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Magia Despărțirii
Autor: Florin Alexandru
An apariție : 2018
Editura: TIKABOO ROMâNIA
Nr. Pagini: 399
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 29.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

''Magia Despărțirii'' este o carte autentică despre viață, despre oameni, despre realitățile care ne înconjoară. Ne pune față în față cu propria persoană, ne provoacă să ne recunoaștem și să ne asumăm erorile, cu scopul de a învăța că suntem oameni și este normal să mai și greșim. Dar cum nimeni nu s-a născut învățat, oamenii din viața noastră sunt aici pentru a ne ajuta să ne redescoperim, să ieșim din zona noastră de confort, să iertăm și să o luăm de la capăt. Fii curajos!

Aspecte Negative:

Nu este ceva ce nu mi-a plăcut. Este o carte ușoară, pe înțelesul tuturor, concepută pentru oameni curajoși. Nu o citi dacă nu ești dispus să accepți și greșelile tale. Tot ce se petrece într-o relație, se împarte la doi, atât partea funcțională, cât și cea nefuncțională. Ești dispus să accepți asta?

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 631 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments