Recenzie „Mâine” de Guillaume Musso

by | Jul 6, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MÂINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Guillaume Musso - Maine - De fiecare dată când îl citesc pe Musso mă simt acasă. Simt că găsesc o parte din mine pe care am pierdut-o în altă viață. Stilul scriiturii, atât de spontan și firesc, reușește să se implanteze în mintea cititorului. Pentru totdeauna, chiar dacă pentru unii totdeauna înseamnă doar o secundă. Mâine este romanul pe care l-am citit cel mai de curând și pe care cu siguranță îl voi reciti. Cu un final imprevizibil, specific lui Musso, Mâine te poartă pe niște cărări ascunse, în care dragostea se îmbină cu frica și suferința, iar ura devine ceva firesc, precum o stare de așteptare continuă.

Matthew este un tânăr profesor de filosofie de la Cambridge. Văduv de ceva vreme, cu trăsături tinerești de bărbat chipeș, profesorul face furori printre mai tinerele sale studente. De când a pierdut-o pe Kate, soția lui, ceva a murit în Matt. Găsindu-și refugiul în timpul petrecut cu fiica sa, Emily, profesorul pierde aproape orice conexiune cu realitatea, închizându-se în sine, devenind doar o umbră printre cei vii. 

În apropierea Crăciunului, Matthew își achiziționează un laptop la mâna a doua, care avea pe carcasă semnătura Emma L. Matt găsește niște poze în laptop-ul cumpărat și se decide să ia legătura cu fosta proprietară, pentru a se asigura că nu vrea pozele înapoi. Între timp, spațiul acțiunii se mută în New York și facem cunoștință cu Emma Lovenstein, o tânără somelier de 32 de ani. Când tânăra primește un mail de la Matthew Shapiro, care o întreabă dacă e interesată să își primească pozele înapoi, o încearcă un sentiment ciudat. Cum de a făcut destinul ca cei doi să ia legătura, chiar în momente de maximă suferință? Ajung să vorbească din ce în ce mai mult, hotărând să se întâlnească următoarea zi. Mâine. 

Nimic nu este imuabil, mai ales fericirea. Fragilă precum sticla, ea nu trebuie să fie considerată o achiziție, căci poate să nu dureze decât o clipă.

Emma e personajul meu preferat. O tânără care a iubit nebunește toată viața și, prin urmare, a suferit. A ajuns în ipostaza în care simte că s-a pierdut pe sine, într-un trecut îndepărtat. Și totuși zâmbește, încearcă să fie puternică pentru cei din jurul ei, în special pentru Matt.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Mâine e un roman de-a dreptul unic, captivant, surprinzător. O poveste în care iubirea nu ține cont de timp și spațiu, o poveste în care lupta cu tine însuți s-ar putea să coste viața persoanei la care ții cel mai mult. Musso e cu adevărat un iluzionist al cuvintelor, un geniu al suspansului. Mâine e una dintre cele mai impresionante cărți pe care le-am citit. Reușește să te dea peste cap, să te joace pe degete precum un păpușar profesionist. Și de fiecare dată când crezi că știi cum se termină romanul…te înșeli. Crede-mă.

 

Titlu: Mâine
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2014
Editura: ALL
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.07.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1963 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Imi place Musso. Sper sa citesc si cartea aceasta 🙂

Alina I.

O carte fabuloasa care te invita in lumea personajelor inca din primele pagini, am reusit sa citesc cartea in cinci ore si as reciti-o de inca cateva ori. O recomand cu drag!