Recenzie Prospect de femeie de Ana Barton

by | Mar 23, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PROSPECT DE FEMEIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

prospect de femeie

Prima carte a scriitoarei Ana Barton are un titlu foarte îmbietor pentru domni – Prospect de femeie.

Însă, mai mult decât o descriere amănunțită a femeii – cu proprietăți, recomandări, dozaj și orice alte lucruri cuprinse într-un prospect – această carte e o colecție de povești  ce poate fi cu ușurință asemănată cu o cutie de bomboane fine. Feminitatea, în toate formele ei, plutește printre rânduri, te-nvăluie în parfumul ei și te poartă departe.

Ana Barton “vine în literatură dinspre publicistică. Și o face în forță, cu o plăcere acaparantă a povestirii. Posedă știința fermecării cititorului datorită firescului și lipsei de inhibiții” – remarcă Alexandru Petria. Într-adevăr, chiar are toate atuurile necesare unei scriitoare remarcabile… te prinde, e… catchy(cum e și numele publicației online la care scrie).

Prospect de femeie e o întrupare a celor două caracteristici complementare ale feminității: sensibilitatea și forța. La acestea se adaugă cuvinte bine-alese, meșteșugite apoi cu mult har! Povestioarele, eseurile, în fapt, cuvintele și până și semnele de punctuație din această carte îți dau o senzație cu totul aparte… o senzație de căldură tipic feminină! Nu lipsește umorul, găsești și-un strop de ironie, dulcegării dar și lucruri mai acrișoare!

Pur și simplu nu ai cum să nu te îndrăgostești de cartea asta, chiar dacă ești genul ce caută nod în papură!

Brocat, delicat și cu un simt al detaliului precum o dantelă frivolite. Prospect de femeie se ia pe nemâncate, pe inima goală, căci o umple cu vârf și îndesat. Nu are contraindicații, iar supradozajul este recomandabil pentru cord și neuron. – Petronela Rotar

Notă

catchy = (engleză) aici: care prinde, atrăgător, interesant

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PROSPECT DE FEMEIE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ana Barton sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PROSPECT DE FEMEIE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Prospect De Femeie
Autor: Ana Barton
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.03.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că reușesc să cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2400 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristian-Catalin Nitu

Am urmarit cu placere emisiunea”Arta fericirii” a carei tematica este de bun-gust si seriozitate.Psihologie,filozofie,literatura si arta.Educativa si interesanta.