Recenzie „Manuscrisul lui Zograf, Desperado.com”, de Val Butnaru

de | nov. 21, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MANUSCRISUL LUI ZOGRAF DESPERADO.COM ARE REDUCERE PE:

Cărțile bune închid gurile, creează dependență, nu te lasă să găsești cuvintele potrivite pentru recenzii, te frământă zile întregi până te înfurii și scrii orice-ți vine în cap, toate sentimentele și ideile despre istoria pe care o ai în față.

Volumul 2 din epopeea „Manuscrisul lui Zograf”, Desperado.com mi-a bătut în cuie în lista mea de cititor, Val Butnaru este contemporanul meu preferat!

Cu adevărat talentați sunt oamenii care pot sufla viață într-o istorie simplă, desprinsă de realitate, cei care pot umple golurile imense din lectura cotidiană, cei care știu mai mult de 3 verbe, au vocabularul bogat, cei care nu se tem de comparații și metafore, de teme deocheate sau sensibile, care știu sensul unui dialog captivant, cei care își cunosc potențialul și te pot lăsa cu o stare de sfârșit triumfător însă fără de final.

Istoria despre Margot, Faust, Modest, Cezar, Hector și Co. pun bazele unui nou tip de roman, unul fără de categorie, pentru că are de toate, un roman erudit, multilingv, emoțional instabil, roman educativ, filosofic, un detectiv care se vrea thriller sau o expunere existențială.
Un roman care îți explică sau te bagă într-o ceață și mai mare atunci când cercetezi ce te face om, ce te face uman, limitele noastre intangibile, căutările sisifice de sens și liniște.

Dacă îți place recenzia cărții MANUSCRISUL LUI ZOGRAF DESPERADO.COM, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Val Butnaru

Butnaru ne scrie despre începutul exodului în masă al populației spre meleagurile făgăduite a fi mai benefice pentru viitor, despre un triunghi amoros, incomod, Cezar, Polina și Hector, care sunt în cautare de identitate, dragoste și loc în această lume. Unul se vede obligat de părinți să plece din țară, altul cade în întuneric venind cu cele mai triste detalii despre aritmia conștiinței, al treilea reprezintă imaginea masei care se vrea comodă, cuminte și înțelegătoare.

Plină de întorsături și momente mai puțin obișnuite sau ortodoxe, cartea este un exemplu pentru „consacrații inspiraționiști” sau creatorii de telenovele „conspiraționiste” doldora de omizi sau dialoguri în care visăm la trecut sau fără culori (if you know what i mean)😈!

Val Butnaru sinonimul calității basarabene din cultura românească, care înșiră cu prisosință mentalitatea și modul de viață al acestui popor prins între 2 curenți de apă, cel de stagnare și dezvoltare.

Asemenea momente, când închizi cărțile bune, scrise de ai tăi, te fac să te umfli în pene de mândrie, pentru că sunt autori și istorii care au apărut în timpul tău! Cele care se memorează și sunt primele care-ți vin în cap atunci când cineva îți cere o recomandare.

👉 Îl citești pe Butnaru când ai câțiva ani de lectură, îl citești când vrei să te vezi în oglinda cuiva, nu doar cea pe care o ai în buzunar.

👉 Se citește Butnaru când ai chef de Brainstorm, de o reverberație continuă și poftă mare de mândrie.
Popor! Avem cu cine!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MANUSCRISUL LUI ZOGRAF DESPERADO.COM CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Manuscrisul Lui Zograf Desperado.com
Autor: Val Butnaru
An apariție : 2020
Editura: PRUT INTERNAțIONAL
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 383

Alte recenzii de la Val Butnaru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 569 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 7 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments