Recenzie “Misterioasa dispariție a lui Teo Neamțu” de Val Butnaru

de | aug. 3, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MISTERIOASA DISPARIȚIE A LUI TEO NEAMȚU ARE REDUCERE PE:

În majoritatea statelor moderne libertatea presei este un drept fundamental al omului recunoscut și protejat prin lege. Pentru ca libertatea presei să fie reală, mass-media și societatea necesită acces neîngrădit la informații, fără influențe din afară, fără distorsionare, tăinuire sau cenzură. Însă, când accesul la informații este limitat de către serviciile secrete și guvern, atunci nu mai poate fi vorba de imparțialitatea presei.

Cred că acest roman este un manifest de susținere a presei libere și independente. “Teo Neamțu a dispărut la 17 aprilie, 2009… Teo investiga cazul “7 aprilie” și a adunat un dosar voluminos de documente și mărturii.” Un sinopsis care te atrage instantaneu și care îți trezește toată curiozitatea.

Un roman cu de toate: investigații jurnalistice, servicii secrete, amestecul politicului în presă și chiar o parabolă mistică (care defapt face 2 incursiuni în istoria Moldovei).

Cu toate că romanul se vrea a fi o ficțiune, totuși acesta, cred eu, a fost inspirat de realitatea din ziua de azi. Informația la care avem acces din presă, de cele mai multe ori, prezintă o realitate frumos camuflată și prezentată într-un ambalaj drăguț, multe rămânând dincolo de camerele de vederi sau de imaginile transmise în spațiul public.

Vă invit să luați cunoștință cu un raport jurnalistic privind evenimentele din 7 Aprilie și abuzurile asupra jurmaliștilor:
http://www.media-azi.md/ro/noutate/raport-privind-abuzurile-asupra-jurnalistilor-ca-urmare-protestelor-din-6-10-aprilie

În acelaș context,vă prezint un alt articol potrivit căruia doi jurnaliști chinezi au dispărut după ce au făcut publice imagini din spitalele și de pe străzile din Wuham.
https://m.mediafax.ro/amp/externe/disparuti-fara-urma-doi-jurnalisti-chinezi-sunt-de-negasit-dupa-ce-au-facut-publice-imagini-din-spitale-si-de-pe-strazile-din-wuhan-nimeni-nu-stie-ce-s-a-intamplat-cu-ei-18852008

Recomand! Cum am luat-o în mână, nu am mai putut-o lăsa până nu am dat-o gata. Stilul autorului este cursiv, realist și direct la obiect. Nu veți găsi aici descrieri poetice, dar nici nu e nevoie de ele.

Strâmbii mănâncă țara, că drepții nu mai apucă.
Cu precizarea că din vocație, după Iuda, trădarea a degenerat la condiția de muncă necalificată, la salahorie cotidiană.

Ți-a plăcut recenzia cărții MISTERIOASA DISPARIȚIE A LUI TEO NEAMȚU?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Val Butnaru

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MISTERIOASA DISPARIȚIE A LUI TEO NEAMȚU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Misterioasa Dispariție A Lui Teo Neamțu
Autor: Val Butnaru
An apariție : 2017
Editura: CARTIER
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3075

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 357 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 6 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments