🔥 CARTEA MARELE GATSBY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 „Ori de câte ori îţi vine să critici pe cineva, indiferent pe cine, nu uita că nu toţi oamenii de pe lumea asta s-au bucurat de avantajele de care ai avut tu parte.”

Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald, considerată una dintre poveştile remarcabile ale anilor 1920, reprezintă un exemplu veritabil al visului american de succes.

Nick Carraway, un tânăr doritor să-şi împlinească destinul american, se intersectează în drumul său cu Jay Gatsby, un milionar cu un trecut incert şi cu un stil de viaţă extravagant şi de invidiat.

Totuşi, cine este Gatsby? O întrebare care stârneşte multe zvonuri şi discuţii purtate în şoaptă pe alocuri. Cuvinte care se pierd în eter… şi totuşi, o poveste tăinuită care înlănţuieşte o inimă. O inimă care se încăpăţânează să bată până în ultima clipă pentru o iubire neîmplinită şi deziluzionantă.

Naratorul, Nick, împărtăşeşte în rândurile scrise de el istoria unui personaj remarcabil al Americii secolului trecut… un pământ prosper, dar cu reguli haotice. O societate a abundenţei, a plăcerilor şi a faimei. Descoperim visul unui tânăr cu origini modeste, James Gatz, devenind un simbol al prosperităţii şi al luxului, Jay Gatsby.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de F. Scott Fitzgerald

„Toată lumea ştie asta

Bogaţii strâng bogăţii…

Iar săracii fac copii,

Între timp

În răstimpuri…”

În goana sa după o iubire ideală, dar nepotrivită, dedicată total lui Daisy Buchanan, privim transformarea lui Gatsby: dintr-un tânăr soldat lăsat la vatră ajunge la Oxford ca student, iar pe urmă un traficant de băuturi alcoolice şi milionar.

Totuşi, pentru unii, visul american nu durează o veşnicie. Ajunge să se năruie sub o încercare amăgitoare şi o încăpăţânare persistentă pentru o iluzie… în cazul lui Gatsby, iluzia aducerii şi trăirii trecutului într-un prezent nesigur – povestea de iubire cu Daisy.

„Gatsby credea în luminiţa verde, în viitorul voluptuos care se depărtează de noi pe an ce trece. Ne-a scăpat atunci, dar nu contează – mâine vom alerga mai rapid, vom întinde mâna şi mai departe… Iar într-o dimineaţă frumoasă…”

🔥 CARTEA MARELE GATSBY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Marele Gatsby
Autor: F. Scott Fitzgerald
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 235
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 5.11.2019
Nota recenzorului: 8/10

Ana Dumitraşc
Autor: Ana Dumitraşc
❝ Doar un cititor pasionat... ❞
Redactor de 1182 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Dumitraşc