Recenzie ”Matilda” de Roald Dahl

de | nov. 3, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MATILDA ARE REDUCERE PE:

Roald Dahl este unul dintre acei scriitori care știu cu siguranță să creeze personaje pline de culoare.

Fetița Matilda nu trăiește în cea mai drăguță familie, ca să spunem mai moale. Tata vinde mașini „stricate”. Și nu-i place de Matilda și spune mereu că e proastă. Iar mama nu își observă deloc fiica, dimineața devreme pleacă să joace bingo și se întoarce la cină. Deci, Matilda practic trăiește singură. Ea merge la bibliotecă dimineața și stă acolo până la ora prânzului.

Unii ar putea întreba ce este neobișnuit la această fată? Cert este că Matilda, în ciuda vârstei atât de mici (are 5 ani), a citit demult toate cărțile pentru copii din bibliotecă și o mulțime de cărți din literatura clasică. (Încă un aspect pozitiv pentru cititori – găsești recomandări de cărți bune.)

Matilda este o mică minune! Păcat că nimeni nu a observat încă asta.

Dar când Matilda merge în clasa întâi, dă peste o profesoară foarte bună, domnișoara Honey. Matilda depășește imediat programa școlii primare și citește deja cărți și manuale pentru liceu. Iar domnișoara Honey, între timp, încearcă să-i convingă părinții că fiica lor este un adevărat geniu. Profesorul i-a deslușit imediat abilitățile și a recomandat-o celei mai groaznice directoare al școlii să o transfere într-o clasă mai în vârstă.

Dacă îți place recenzia cărții MATILDA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Roald Dahl

Sunt extrem de surprinsă de recenziile negative. În cea mai mare parte oamenii o critică pe Matilda din punct de vedere cât de reală este. Ei bine, mie personal – dimpotrivă, hiperbola și absurditatea din carte mi-au plăcut mai mult decât orice altceva.

Acest basm este plin de umor negru și îndeamnă la creșterea corectă a copiilor, pentru a le oferi atenție și nu pentru a le ignora dorințele și nevoile. Cu siguranță voi continua cunoaștința cu autorul.

Mulțumiri sincere autorului pentru atmosfera unică, povestea interesantă, pentru crearea Matildei și, in final, pentru această capodoperă.

Se întâmplă un lucru curios cu părinții. Indiferent cât sunt de nesuferiți și prost-crescuți copiii lor, ei își închipuie mereu că sunt cei mai grozavi copii din lume.

 

Pentru mine, o școală perfectă este o școală complet lipsită de copii. Într-o zi am să întemeiez o astfel de școală. Cred că va avea succes.  (gândurile directoarei școlii)

 

Oare noi, copiii, ne întrebăm vreodată unde se duc profesorii noștri când pleacă de la școală? Ne întrebăm oare dacă sunt singuri, ori dacă-i așteaptă acasă o mamă, o soră, un soț?

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MATILDA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MATILDA
Autor: Roald Dahl
An apariție : 2016
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 246
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1098

Alte recenzii de la Roald Dahl:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 758 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 27 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments