Recenzie “Melania Lupu: 320 de pisici negre #3” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Titlu: Melania Lupu: 320 De Pisici Negre #3
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2008
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 22.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Melania Lupu: 320 de pisici negre #3” de Rodica Ojog-Brașoveanu
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MELANIA LUPU: 320 DE PISICI NEGRE #3 PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
rodica-ojog-brasoveanu-320-de-pisici-negre

320 de pisici negre continuă seria de aventuri marca Melania Lupu, care debutează cu arestarea acesteia. Dovada imbatabilă este constituită dintr-o imagine a unui colț din propria casă ce apare pe pelicula dată lui Raul Ionescu pentru a se familiariza cu topografia muzeului. Aceasta este dovada vie că urciorul nu merge de multe ori la apă. Prinsă cu mâța-n sac, Melaniei nu-i mai rămâne decât să capituleze.

În fața acestei capitulări fără precedent, Maiorului Cristescu îi dispare brusc orice sentiment de victorie pe care ar trebui să-l aibă. Ba mai mult: îi este realmente ciudă pe cele două tablouri fiindcă au reușit să-i iasă-n cale Melaniei și să-i ațâțe fantezia, singurul care pare fericit de rezultate fiind Locotenentul Azimioară.

Azimioară sigilă apartamentul, apoi căută motanul cu intenția să-l lase prin vecini. Nu-l găsi nicăieri și, în drum spre casă, intră în braseria Cina să bea o bere, spunându-și că pentru el și Cristescu începe o binecuvântată perioadă de liniște. Slavă cerului, nu se naște o Melanie în fiecare zi.

Însă, nici Cristescu și nici Melania nu-i împărtășesc sentimentul lui Azimioară. Pe de o parte maiorului îi pare rău că o duce pe Melania la închisoare. Pe de altă parte, Melaniei îi pare rău că trebuie să-și joace cărțile și să implementeze planul perfect pentru a scăpa de închisoare, punându-l pe Cristescu într-o nouă lumină proastă. Iar atunci când ițele destinului se pun în mișcare cititorul se va afla în impasul vieții lui.

Pe de o parte nu vrei să o vezi pe Melania la închisoare, dar pe de altă parte, nici pe maiorul Cristescu nu-l vrei în veșnica orbecăire în planurile ilegale ale Melaniei. Dar când drumul unui infractor englez, Ned Morton, și naivitatea autoindusă a Melaniei se întâlnesc, nimic bun nu se arată pentru Cristescu la orizont.

Ned Morton vânează marea statuie de aur a Madonei, despre care sursele spun că ar fi în România. Locul ascunzătorii secrete este știut de Olga Tudor. Problema este că Ned ajunge în România la o zi după arestarea Olgăi pentru trafic de influență, astfel încât toată acțiunea este îndreptată, mai întâi, spre un plan de evadare a acesteia din închisoare. Dar oare Olga, vrea să fie liberă? Răspunsul este unul singur și acela negativ.

Jucându-și cărțile și ajutată de un bun instinct, Melania va fi pionul perfect pentru planul Olgăi, complet ignorantă de faptul că același plan îi poate rezolva și Melaniei toate problemele. Schimbând planurile din mers, Olga o pune pe Melania să participe la planul de evadare în locul ei, mizând pe naivitatea și imbecilitatea scumpei Melania. Deși nu are nici cea mai vagă idee despre secretele Olgăi, Melania este convinsă că se poate descurca, din mers, atâta timp cât reușește să fie în afara închisorii pentru a se ocupa de problemele ei urgente.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Așa ajungem la ceea ce reprezintă începutul unei mari aventuri. Melania Lupu cu gingășia ei și capacitatea de a juca pe toată lumea pe degete va încerca nu numai să-și rezolve treaba dar și să afle planul lui Ned Morton precum și modalitatea de a profita de acesta în avantajul ei. Dar până acolo este musai să-l aibă în preajmă pe Mirciulică, un Mirciulică care pentru moment, din nefericire pentru infractori, este dat dispărut.

320 de pisici negre urmărește patru planuri: avem întâi căutarea acerbă a lui Mirciulică, un Mirciulică din cauza căruia Olga Tudor alias Melania Lupu nu se poate concentra, acesta fiind un motiv de o lipsă totală de colaborare. Apoi, îl avem pe Ned Morton care vrea să afle cu orice preț locul unde Madona de aur a fost ascunsă. În alt plan o avem pe Melania care fugărește atât statueta lui Morton cât și mai ales colțul incriminator al camerei sale, un colț ce trebuie neapărat făcut dispărut. Deasupra celor trei planuri se află nimeni altul decât Maiorul Cristescu care nu reușește sub nici o formă să-și tragă sufletul. Dacă nu urmărește pistele evadării Melaniei, atunci aleargă după sutele de pisici negre care parcă au invadat brusc orașul.

Rodica Ojog-Brașoveanu, în cel de-al treilea volum al seriei Melania Lupu, ne aruncă noi obiecte strălucitoare, noi ițe diabolice născute de mintea Melaniei dar și personaje care, în ciuda reputației, rămân ca vrăjiți de manierele simpaticului personaj. Melania Lupu își exploatează la maxim talentul de actriță precum și inteligența de maestru infractor.

Cum și dacă va reuși Maiorul Cristescu să iasă basma curată din noul val de distrugeri provocat de Melania? Va reuși Ned Morton să pună mâna pe neprețuita statuie? Cum și dacă va reuși Melania să-și salveze pielea și să scape de închisoare?

Totul și mult mai mult veți descoperi citind 320 de pisici negre, un volum care nu promite ci îți face cadou un adevărat tăvăluc de acțiuni, roluri jucate magistral și imaginație dusă la extrem împletită cu replici la fel de savuroase.

Cristescu ținea receptorul între ureche și umăr. Completă cu un S pătrățelul gol. ”Corsar! Asta era!”

-Ce faci? Întrebă colonelul.

-Cu permisiunea dumneavoastră, dezleg cuvinte încrucișate. N-am mai încercat chestia asta din liceu și găsesc că mă deconectează.

-Și Melania?

-Jubilează.

-Ce intenționezi?

-Nimic. Aștept.

-Ce?

-Să-mi trimită salutări. Dacă Melania nu vrea s-o găsim, nu o să o găsim decât dacă mobilizăm un milion de inși care să scotocească într-un milion de case în același timp. Și nu e exclus ca în momentul ăla, bătrâna să se plimbe cu tramvaiul sau să ne facă o vizită la Monumentul eroului necunoscut.

-În consecință?

-În consecință, aștept să fure Palatul Telefoanelor sau să umfle clădirea Miliției de pe Calea Victoriei!

ACUM GĂSEȘTI MELANIA LUPU: 320 DE PISICI NEGRE #3 PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.