Recenzie “Milk and Honey” de Rupi Kaur

by | Sep 25, 2017 | Literatură Contemporană, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MILK AND HONEY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O, Doamne! Milk and Honey este artă, este splendoare, este tristețe. Rupi Kaur, cunoscută pentru discursurile sale, reușește să creeze o colecție de poezii contemporane care cuprinde poeme de diferite dimensiuni cu un mesaj atât de puternic și de profund, încât am devorat-o.

Cartea este divizată în 4 părți: “the hurting” (durerea), “the loving” (iubirea), “the breaking” (ruptura) și “the healing” (vindecarea), părți care abordează teme precum pierderea, abuzurile, feminitatea, tristețea, prezentând aspecte crude ale realității. Ilustrațiile sunt foarte sugestive și ajută la accentuarea haosului prozodic ce domină poeziile.

Această lectură este perfectă pentru a ieși dintr-un reading slump, deoarece te ține în mrejele sale până la final. Autoarea te invită într-o călătorie splendidă către sufletul său, către sentimentele sale care iau glas sub forma poeziilor, călătorie presărată cu zâmbete și lacrimi.

 

she is water

soft enough

to offer life

tough enough

to drown it away

Un aspect foarte interesant pe care nu l-am întâlnit în foarte multe opere este faptul că nu există majuscule, iar singurul semn de punctuație (care apare foarte rar) este punctul. Aceste aspecte dau un farmec aparte acestei lecturi. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult modul în care autoarea și-a prezentat gândurile, folosind cuvinte simple, dar care formează metafore veritabile.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rupi Kaur

Pe parcursul lecturii, Rupi își înfățișează gândurile și sub forma unor eseuri cu propoziții foarte scurte, dar cuprinzătoare. Interogațiile retorice (care se termină, firește, cu punct) reprezintă adevărate prilejuri de reflecție, așa că pot spune cu bucurie că această carte mi-a schimbat perspectivele, m-a făcut să privesc altfel anumite teme ale tulburătoarei vieți și mi-a încântat sufletul. Așadar, ce pot spune? Aștept cea de-a doua carte scrisă de Rupi, care va apărea în octombrie :).

În concluzie, sper că v-am determinat să citiți și voi această minunăție perfectă pentru zilele lungi de toamnă, când sunteți triști, iar vremea e mohorâtă. Sau când vă simțiți descurajați. De asemenea, până la următoarea întâlnire literară, vă urez să citiți, trăiți și să visați frumos!

Titlu: Milk And Honey
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2015
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Profundă, plăcută și foarte emoționantă - pentru mine a fost o lectură perfectă!

Aspecte Negative:

Poate că mi-ar fi plăcut mai mult dacă autoarea se axa pe propriile traume. Mi-a dat puțin impresia că generalizează, dar acesta e un factor prea lipsit de importanță.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1162 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 82 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments