Recenzie “Milk and Honey” de Rupi Kaur

Titlu: Milk And Honey
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2015
Editura: Andrews McMeel Publishing
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Mihai Lungu
Publicată la 25.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

O, Doamne! Milk and Honey este artă, este splendoare, este tristețe. Rupi Kaur, cunoscută pentru discursurile sale, reușește să creeze o colecție de poezii contemporane care cuprinde poeme de diferite dimensiuni cu un mesaj atât de puternic și de profund, încât am devorat-o.

Cartea este divizată în 4 părți: “the hurting” (durerea), “the loving” (iubirea), “the breaking” (ruptura) și “the healing” (vindecarea), părți care abordează teme precum pierderea, abuzurile, feminitatea, tristețea, prezentând aspecte crude ale realității. Ilustrațiile sunt foarte sugestive și ajută la accentuarea haosului prozodic ce domină poeziile.

Această lectură este perfectă pentru a ieși dintr-un reading slump, deoarece te ține în mrejele sale până la final. Autoarea te invită într-o călătorie splendidă către sufletul său, către sentimentele sale care iau glas sub forma poeziilor, călătorie presărată cu zâmbete și lacrimi.

 

she is water

soft enough

to offer life

tough enough

to drown it away

Un aspect foarte interesant pe care nu l-am întâlnit în foarte multe opere este faptul că nu există majuscule, iar singurul semn de punctuație (care apare foarte rar) este punctul. Aceste aspecte dau un farmec aparte acestei lecturi. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult modul în care autoarea și-a prezentat gândurile, folosind cuvinte simple, dar care formează metafore veritabile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rupi Kaur.

Pe parcursul lecturii, Rupi își înfățișează gândurile și sub forma unor eseuri cu propoziții foarte scurte, dar cuprinzătoare. Interogațiile retorice (care se termină, firește, cu punct) reprezintă adevărate prilejuri de reflecție, așa că pot spune cu bucurie că această carte mi-a schimbat perspectivele, m-a făcut să privesc altfel anumite teme ale tulburătoarei vieți și mi-a încântat sufletul. Așadar, ce pot spune? Aștept cea de-a doua carte scrisă de Rupi, care va apărea în octombrie :).

În concluzie, sper că v-am determinat să citiți și voi această minunăție perfectă pentru zilele lungi de toamnă, când sunteți triști, iar vremea e mohorâtă. Sau când vă simțiți descurajați. De asemenea, până la următoarea întâlnire literară, vă urez să citiți, trăiți și să visați frumos!

Aspecte Pozitive:

Profundă, plăcută și foarte emoționantă - pentru mine a fost o lectură perfectă!

Aspecte Negative:

Poate că mi-ar fi plăcut mai mult dacă autoarea se axa pe propriile traume. Mi-a dat puțin impresia că generalizează, dar acesta e un factor prea lipsit de importanță.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.