Recenzie ”Mincinoșii” de E. Lockhart

de | sept. 22, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Mincinoșii, cartea care este doar o minciună

,,O familie frumoasă şi distinsă.
O insulă privată.
O fată vulnerabilă şi îndrăgostită.
Un băiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinoşii, a căror prietenie se dovedeşte a fi distructivă.
O revoltă. Un accident. Un secret.
Minciună după minciună.
Dragoste adevărată.
Adevărul.
Citeşte Mincinoşii. Şi dacă te întreabă cineva cum se sfârşeşte, minte, pur şi simplu!”

Cadence Sinclair este o tânără care face parte dintr-o familie perfectă. Nu doar că este prima nepoată a bunicului ei, este una dintre mincinoși. Johnny, Mirren, Gat și Cadence, cei patru care își petrec toate verile împreună. Totul era frumos, fiecare vară era perfectă. Până când Cadence a suferit un accident teribil.

Numai că ea nu își aduce aminte ce a pățit. Nu ține minte să fi fost internată, nu ține minte cum s-a petrecut totul. Mătușile ei nu îi spun nimic, mincinoșii ei dragi nu îi povestesc nimic. Nici măcar mama ei, nici măcar bunicul sau scumpul ei Gat. Totul s-a petrecut în vara numărul cincisprezece. Acum Cady s-a întors după o lungă călătorie în Europa înapoi pe insulă.

Este vara numărul șaptesprezece. Mincinoșii ei iubiți sunt supărați pe ea pentru vara numărul cincisprezece. Dar oare ce s-a întâmplat atunci atât de rău? Migrenele ei sunt îngrozitoare, totul este dureros, iar inima îi sângerează. Ce s-a schimbat în vara aceea? Cu ce a greșit Cady atât de rău încât mincinoșii ei să o mintă?

O poveste mincinoasă, o poveste impresionantă

Nu aș fi crezut că după aproape opt ani de amânare, voi citi această carte. De fapt, mai bine aș spune că nu aș fi crezut că îmi va plăcea atât de mult! Mincinoșii este cartea preferată a celei mai bune prietene ale mele. Atât de mult mi-a cerut să o citesc și iată că acum i-a venit rândul acestei cărți minunate!

Mincinoșii este alt tip de carte. Este o poveste căreia nu i-am dat vreodată șanse. Și, vai, cât m-am înșelat! Aș fi zis că o carte de 260 de pagini nu promite prea multe. Însă E. Lockhart a știut să pună atâtea emoții și profunzime în povestea lui Cady! A scris drama unei familii cât de poetic a putut! Rar am întâlnit o astfel de carte, scrisă diferit, emoționant și cu o asemenea adrenalină ascunsă în cele mai simple și scurte propoziții.

Aș fi anticipat vreodată acest final? Nu. Nu m-aș fi gândit că o să plâng așa la Mincinoșii. Într-o mică măsură, Mincinoșii se aseamănă cu Toate luminițele de Jamie McGuire. Ori asta este doar impresia mea? Indiferent despre ce este vorba, sunt sigură că Mincinoșii este mult mai bună, de fapt. Este una dintre cele mai bune cărți citite de mine în anul acesta.

Nu aș fi crezut că după atâta vreme o să o citesc și o să o ador în felul acesta. Se pare că nu doar Colleen Hoover are darul de a scrie capodopere în doar două sau trei sute de pagini! Mai ales una la care să și plâng cu atâta foc! Ce mai pot spune ca să vă conving, dragii mei? Sper ca simplele mele cuvinte să vă transmită emoția pe care o simt și să vă convingă să îi acordați acestei cărți o șansă! Merită!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: MINCINOȘII
Autor: E. Lockhart
Traducător: Ana-Maria Man
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 263
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3419

Alte recenzii de la E. Lockhart:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Cum ar fii ca cineva să îți poată citi gândurile și să folosească cele mai mari temeri ale tale împotriva ta? Dacă ai frică de înălțime să te pună într-un Montagne Russe, dacă ai fobie de insecte să te ducă într-o pădure, dacă ai ceva rău ascuns în adâncul tău să îl...

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 3 ani, 10 luni, 16 zile și a scris până acum 313 articole. Se află pe poziția 5 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments