Recenzie ”Mincinoșii” de E. Lockhart

de | sept. 22, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINCINOȘII ARE REDUCERE PE:

Mincinoșii, cartea care este doar o minciună

,,O familie frumoasă şi distinsă.
O insulă privată.
O fată vulnerabilă şi îndrăgostită.
Un băiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinoşii, a căror prietenie se dovedeşte a fi distructivă.
O revoltă. Un accident. Un secret.
Minciună după minciună.
Dragoste adevărată.
Adevărul.
Citeşte Mincinoşii. Şi dacă te întreabă cineva cum se sfârşeşte, minte, pur şi simplu!”

Cadence Sinclair este o tânără care face parte dintr-o familie perfectă. Nu doar că este prima nepoată a bunicului ei, este una dintre mincinoși. Johnny, Mirren, Gat și Cadence, cei patru care își petrec toate verile împreună. Totul era frumos, fiecare vară era perfectă. Până când Cadence a suferit un accident teribil.

Numai că ea nu își aduce aminte ce a pățit. Nu ține minte să fi fost internată, nu ține minte cum s-a petrecut totul. Mătușile ei nu îi spun nimic, mincinoșii ei dragi nu îi povestesc nimic. Nici măcar mama ei, nici măcar bunicul sau scumpul ei Gat. Totul s-a petrecut în vara numărul cincisprezece. Acum Cady s-a întors după o lungă călătorie în Europa înapoi pe insulă.

Este vara numărul șaptesprezece. Mincinoșii ei iubiți sunt supărați pe ea pentru vara numărul cincisprezece. Dar oare ce s-a întâmplat atunci atât de rău? Migrenele ei sunt îngrozitoare, totul este dureros, iar inima îi sângerează. Ce s-a schimbat în vara aceea? Cu ce a greșit Cady atât de rău încât mincinoșii ei să o mintă?

Dacă îți place recenzia cărții MINCINOȘII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de E. Lockhart

O poveste mincinoasă, o poveste impresionantă

Nu aș fi crezut că după aproape opt ani de amânare, voi citi această carte. De fapt, mai bine aș spune că nu aș fi crezut că îmi va plăcea atât de mult! Mincinoșii este cartea preferată a celei mai bune prietene ale mele. Atât de mult mi-a cerut să o citesc și iată că acum i-a venit rândul acestei cărți minunate!

Mincinoșii este alt tip de carte. Este o poveste căreia nu i-am dat vreodată șanse. Și, vai, cât m-am înșelat! Aș fi zis că o carte de 260 de pagini nu promite prea multe. Însă E. Lockhart a știut să pună atâtea emoții și profunzime în povestea lui Cady! A scris drama unei familii cât de poetic a putut! Rar am întâlnit o astfel de carte, scrisă diferit, emoționant și cu o asemenea adrenalină ascunsă în cele mai simple și scurte propoziții.

Aș fi anticipat vreodată acest final? Nu. Nu m-aș fi gândit că o să plâng așa la Mincinoșii. Într-o mică măsură, Mincinoșii se aseamănă cu Toate luminițele de Jamie McGuire. Ori asta este doar impresia mea? Indiferent despre ce este vorba, sunt sigură că Mincinoșii este mult mai bună, de fapt. Este una dintre cele mai bune cărți citite de mine în anul acesta.

Nu aș fi crezut că după atâta vreme o să o citesc și o să o ador în felul acesta. Se pare că nu doar Colleen Hoover are darul de a scrie capodopere în doar două sau trei sute de pagini! Mai ales una la care să și plâng cu atâta foc! Ce mai pot spune ca să vă conving, dragii mei? Sper ca simplele mele cuvinte să vă transmită emoția pe care o simt și să vă convingă să îi acordați acestei cărți o șansă! Merită!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINCINOȘII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mincinoșii
Autor: E. Lockhart
Traducător: Ana-Maria Man
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 263
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 648

Alte recenzii de la E. Lockhart:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 980 zile și a scris până acum 252 articole. Se află pe poziția 5 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments