Recenzie “Misterul din podul casei” de Ana Maria Ștefan

by | Apr 17, 2016 | Cărți pentru Copii, Dezvoltare Personală, Familie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MISTERUL DIN PODUL CASEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

cc41171b880d4731bdb9971f6a8d7c7b_360_215Vă gândiți să îi cumpărați o carte vreunui pici?

Vă gândiți să o cumpărați pentru a citi împreună cu piciul dumneavoastră înainte de culcare, sau când se joacă sau când mănâncă?
“Misterul din podul casei” este o cărțulie perfectă pentru o astfel de ocazie, perfectă pentru orice fel de ocazie.

Îl va învăța pe cel mic să treacă prin situații tensionate și să își revizuiască anumite comportamente egoiste, agresive sau solitare.
Povestioara începe când cei trei prieteni: Bob, Timmy și Sofi urcă în podul casei, un loc misterios și inaccesibil „oamenilor mici”.

Acolo îl întâlnesc pe Kali, un fel de împărat, un om mic de culoare albastră care conduce o împărăție și are la dispoziție toate bomboanele și jeleurile din lume.

Cu toate acesta, Kali este nefericit pentru că este marginalizat din cauza răutăților pe care le-a făcut în copilărie. Aceste probleme îl urmăresc și în prezent, iar Sofi, Timmy și Bob se oferă să-l ajute.
Cei trei pleacă într-o aventură care îi va reda lui Kali încrederea în sine și îl va învăța să fie altruist și plăcut celorlalți.

În timpul lecturii, cei mici și cei mari, sunt introduși într-o lume „delicioasă”, ornată cu prăjituri, jeleuri sau turtă dulce, o lume a exprimării sentimentelor și a bunătății învățate gradual, alături de cei ca noi. Alături de prieteni.
Frumos ilustrată, cărticica este o poveste terapeutică, o călătorie frumoasă pe drumul descoperirii și al prieteniei. Cartea are mesaje adresate simplu și plăcut celor mici, din care pot învăța cum să fie mai buni, să lege și să mențină prietenia cu ceilalți, și să împartă ceea ce au.

Am citit impresii de la persoane avizate în domeniul parenting-ului, psihologi și psihoterapeuți care spun ce beneficii poate să aducă această lectură în comportamentul și viziunea pe care o are un copil asupra vieții. Printre beneficii se numără, pe lângă cele enumerate de mine, și trăirile pe care le au copiii singuri la părinți, care sunt puși mult mai rar în situația de a fi nevoiți să împartă.

Aceștia au adesea dificultăți când sunt puși în situația de împărți cu alții. Exemplul este dat pe personajul Kali. La fel cum Kali este ajutat de prieteni să devină mai darnic, un copil singur la părinți poate fi ajutat de familie sau prieteni. De asemenea, lecturarea acestei cărți și discuția pe baza ei cu cel mic pot fi de un real ajutor.

Cei care comandă cartea de pe website-ul editurii Cutiuța cu povești pot să personalizeze cartea cu numele  și fotografia copilului, pentru a  face un cadou inedit.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MISTERUL DIN PODUL CASEI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ana Maria Ștefan sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MISTERUL DIN PODUL CASEI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Misterul Din Podul Casei
Autor: Ana Maria Ștefan
An apariție : 2016
Editura: CUTIUțA CU POVEșTI
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.04.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Care sunt cele două tipuri de oameni ce văd lucruri ce nu există, Kate? Vizionarii și psihopații. Cartea este un thriller întunecat, cu multe elemente horror, ce propune o viziune apocaliptică asupra noțiunii de lume, care desface binele și răul în două jumătăți,...

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Sebastian, un lutier dintr-o familie din New York o întâlnește pe Nikki, o artistă liberă care îi fură mințile, iar dragostea lor este atât de profundă și de frumoasă, așa cum este iubirea pe care o întâlnești o singură dată în viață. Mulți ani mai târziu, cei doi...

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

"Un bărbat pe nume Ove" este o minunată carte suedeză scrisă de Fredrik Backman. Aceasta a fost publicată în anul 2012 în țara de origine. La noi în țară a apărut la Editura Art în anul 2020, în colecția Musai. Și într-adevăr este o carte musai de citit, pentru că ai...

0 0 vote
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2098 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments