Recenzie „Muntele Familiei Gray” de John Grisham

de | sept. 8, 2017 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MUNTELE FAMILIEI GRAY ARE REDUCERE PE:

Prima carte citită de John Grisham vine însoţită de o impresie foarte bună şi de un uşor iz de melancolie, deoarece acum ceva ani, acest tip de lectură era printre preferatele mele, însă puţine titluri au reuşit să îmi reaprindă această curiozitate. „Muntele Familiei Gray” mi-a plăcut foarte mult şi m-a ţinut într-o starea de alertă, un element comun pentru cititorii lui Grisham.

În viaţa Samanthei Kofer nu era loc de surprize. Fiică de avocaţi, beneficiind de cea mai bună educaţie oferită de instituţii prestigioase, curtată de firme de top după terminarea facultăţii, ea alege să lucreze pentru cel mai mare cabinet de avocatură din lume, Scully Pershing. Toate planurile îi sunt însă date peste cap de izbucnirea crizei din 2008. Peste noapte, Samantha se vede silită să se mute din Manhattan în Brady, Virginia, orăşel uitat de soartă din inima Apalasiei. De la un salariu anual de 180 000 de dolari, ea ajunge să ofere asistenţă juridică gratuită persoanelor nevoiaşe din bazinul carbonifer american. Şi totuşi, pentru prima oară în viaţă, Samantha simte că poate face cu adevărat diferenţa pentru cineva.

După cum spune acest mic rezumat, viaţa Samanthei s-a schimbat radical în momentul în care se mută în Brady, Virginia. Obişnuită cu un anumit nivel, atât în viaţă cât şi în cazurile pe care le investighează, Sam află că există o altă parte a carierei de avocat şi că nu orice caz se soldează cu un succes răsunător. Realitatea o izbeşte crunt şi află cât de greu este să lupţi singură împotriva unei lumi corupte, care nu vizează decât îmbogăţirea prin mijloace frauduloase. Sam ajunge să empatizeze cu oamenii locului şi îi ajută în rezolvarea cazurilor care îi sunt oferite, nevrând ceva în schimb decât mulţumiri. Uşor uşor îşi da seama de himera pe care banul o reprezintă şi multe lucruri capătă o valoare sentimentală mai mare decât siguranţa materială avută.

Mi-a plăcut foarte mult cum Grisham creionează povestea sa, fiind impresionată de realismul de care dă dovadă. Toată acţiunea a fost ca o lecție atât pentru personajul principal dar şi pentru cititor, arătând ce se află în spatele cortinei şi cât de mult o poziţie socială înstărită îţi poate distorsiona perspectiva asupra lumii. Putem considera cartea un thriller, dar au fost introduse pasaje considerabile de dragoste, umor şi puţină aventură, ceea ce asigură reuşita unei lecturi deosebite. Pentru fanii Grisham, autorul vostru preferat continuă să scrie în acelaşi stil care l-a consacrat şi sigur această carte o să fie trecută pe lista de reuşite.

Ți-a plăcut recenzia cărții MUNTELE FAMILIEI GRAY?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de John Grisham

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MUNTELE FAMILIEI GRAY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Muntele Familiei Gray
Autor: John Grisham
An apariție : 2016
Editura: -
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1269

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 457 articole. Se află pe poziția 2 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments