Recenzie „Avocatul străzii” de John Grisham

de | dec. 21, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA AVOCATUL STRĂZII ARE REDUCERE PE:

Avocatul străzii de John Grisham„Avocatul străzii” este un roman din genul thriller scris de autorul american John Grisham. Cartea a fost publicată inițial în anul 1998 și este una dintre multele scrierile pe tematică legală, de ficțiune, ale romancierului cunoscut în toată lumea. Multe dintre romanele sale au fost adaptate sub formă de filme de succes.

Deși ador genul thriller, nu citisem până acum nimic de la John Grisham. Auzisem totuși de romanele acestui scriitor. Ba chiar recent, de la un francez mare amator de citit astfel de romane de suspans. Cred că am văzut și un film adaptat după una din cărțile americanului.

În sfârșit mi-a căzut în mână „Avocatul străzii” și mă bucur că l-am citit deoarece a fost captivant

Povestea mi-a plăcut. Încă de când eram la jumătatea cărții, mi-am dat seama că e genul meu și că mă atrage destul de tare astfel încât să dau paginile în continuare. În plus, nu este un roman la fel ca cele pe care le-am citit până acum. E un thriller juridic ca să zic așa. Nu e cu multă violență, crime sau scenarii șocante. E și psihologic, ceea ce mă atrage și mai mult la o carte bună.

E vorba de un avocat tânăr și bogat, Michael, care este pe cale să devină partener la firma la care lucrează. Însă întâlnirea cu un vagabond ce caută dreptatea și apoi este ucis îi va schimba viața la 180 de grade. Avocatul își va da seama că există mai multe în viață decât bani, muncă și lacomie, mâncare bună, haine scumpe și ore peste program.

Romanul „Avocatul străzii” te face să îți pui întrebări precum „Oamenii străzii cui rămân?”, „Pe ei cine îi reprezintă?”, „Lor cine le apăra interesele?”. 

Michael decide să își dea demisia de la firma la care lucrează, dar nu înainte de a fura un dosar important care poate schimba totul

Și viața lui, și activitatea firmei de avocatură, și viața oamenilor străzii. Îți spun, romanul ăsta merită citit. E pe cinste. Se citește ușor și te captivează.

Ba te și poate inspira să faci ceva mai mult pentru cei din jur. Consider că este o carte bună de citit oricând. Dar acum în apropierea sărbătorilor de iarnă, când oamenii străzii suferă cel mai tare, și nu toți copiii au haine și mâncare, te poate motiva să faci fapte bune, să fiii mai darnic și să apleci urechea mai mult la cei din jur.

Alte romane scrise de John Grisham: „… Și vreme e ca să ucizi”, „Firma”, „Cazul Pelican”,”Nevinovatul”, „Partenerul”, „Camera morții”, „Testamentul”, „Juriul”. 

Ți-a plăcut recenzia cărții AVOCATUL STRĂZII?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de John Grisham

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AVOCATUL STRĂZII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Avocatul Străzii
Autor: John Grisham
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 225

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1406 zile și a scris până acum 343 articole. Se află pe poziția 4 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments