Recenzie Muntele vrăjit de Thomas Mann

de | dec. 2, 2014 | Beletristică, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MUNTELE VRĂJIT ARE REDUCERE PE:

muntele-vrajit_1_produs

Muntele vrăjit de Thomas Mann este o carte fascinantă. Una din cărțile fundamentale, acele cărți care te formează, care te învață să gândești, să meditezi, să înțelegi lumea mai bine decât la începutul lecturii.

Această carte este despre singurătate și izolare, despre captivitate și fugă, despre oprire și despre mers mai departe, despre timp și clipa veșnică, despre mișcare și repaos. Despre orice două părți care se aseamănă când se opun.

Hans Castorp, un tânăr german originar din Hamburg, îşi vizitează vărul internat într-un sanatoriu de boli de plămâni din Davos. Venit aici cu gândul că va pleca repede se va trezi în imposibilitatea de a mai părăsi sanatoriul. Interesant cît de agitată e lumea din afara sanatoriului pentru că în sanatoriu timpul curge mult mai încet, oameni trăiesc o viață lenesă aici, fac orice să omoare plictiseala. Hans este intrusul, agitatul, tînărul, reformatorul, cel grăbit, cel care este diferit, dar va sfîrși prin a se alipi celor de aici devenind unul asemenea lor. Interesant cum orice om poate fi asimilat d eo comunitate oricât de mult s-ar opune el acestui curent. Dacă alții vor ceva pentru tine, este foarte probabil să ajungi să faci ce vor ei. Totul ține de cât d emultă presiune pun ei pe tine și ce metode folosesc. Cel mai ușor este când te manipulează, îți sugerează ceva și ajungi să faci din proprie inițiativă exact ce-și doreau ei să faci de la început.

Dacă îți place recenzia cărții MUNTELE VRĂJIT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Thomas Mann

Deși venise doar pentru 3 săptămâni, Hans va sta aici pentru 7 ani sub pretextul de a-și trata mici boli. Va pleca pentru a lupta în Primul Război Mondial. Se pare că macrouniversul va deranja microuniversul în care era blocat el și îl va ajuta să scape de aici. Modificarea întregului afectează modificare fiecărei celule, e normal!

Cartea Muntele vrăjit este un bildungsroman pentru că pe parcursul celor 7 ani Hans va învăța de la lecții de iubire cu o rusoaică de condiie bună, la lecții de gândire și filosofie de la reprezentani a două curente diferite. Deci cei 7 ani petrecuți aici nu sunt o pierdere, ci maid egrabă un câștig cultural și spiritual, îl vor maturiza și îi vor definitiva modul de a gândi și asta este cel mai important.

Cartea Muntele vrăjit este o lectură fascinantă, îmbogățitoare spiritual și cultural și o recomand cu căldură și simpatie!

Citate speciale:

Ce este timpul? o taină ireală şi atotputernică.

Există două drumuri care duc spre viaţă. Unul este cel obişnuit, direct şi cinstit. Celălalt e periculos, duce la moarte şi este drumul genial!

Omul este mai nobil decât moartea, prea nobil pentru ea – şi asta constituie libertatea minţii lui.

Moartea şi iubirea – aceasta-i o rimă improprie, de prost gust, o rimă falsă! Iubirea înfruntă moartea; numai ea singură, nu virtutea, este mai tare şi inspiră gânduri bune, decât moartea.

Libertatea este legea iubirii aproapelui.

Omul este mai nobil decât viaţa, prea nobil pentru ea – şi asta este evlavia din inima lui.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MUNTELE VRĂJIT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MUNTELE VRĂJIT
Autor: Thomas Mann
An apariție : 2010
Editura: RAO
Nr. Pagini: 928
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 10486

Alte recenzii de la Thomas Mann:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 3021 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments