Recenzie “Născută din fum și Os” de Laini Taylor

Titlu: Născută Din Fum și Os
Autor: Laini Taylor
An apariție : 2016
Editura: Epica, EpicWave
Nr. Pagini: 399
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iuliana Enache
Publicată la 22.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Născută din fum și Os” de Laini Taylor
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Pe întreg pământul, urme negre de mâini, imprimate cu foc, apar pe mai multe porți. Sunt ale unor creaturi străine, înaripate, care s-au strecurat în aceasta lume printr-o despicătură din cer.
Într-o dugheană veche și întunecată, proviziile de dinți omenești ale unui diavol scad periculos.
Iar pe străduțele întortocheate, întunecate și misterioase ale Pragăi, o tânără elevă de la Liceul de Artă e pe cale să fie prinsă într-un crâncen război din altă lume.
Ea este Karou.
Karou este o adolescentă aproape normală. Singurele lucruri mai ciudate la ea sunt că a fost crescută de himere, își umple caietele cu schițe de monștri (care sunt complet adevărați), dispare pentru a îndeplini “comisioane”, vorbește multe limbi (nu toate omenești) iar părul ei este de culoarea albastru vibrant (chiar așa îi crește).
Akiva, chinuit de amintiri întunecate, se întâlnește într-o bună zi cu ea pe o alee din Marrakech. Rezultatul este sânge și explozie de lumină astrală, secrete dezvăluite și o dragoste cum numai în stele poate fi scrisă.
Aceasta a fost una dintre primele cărți fantasy citite de mine și m-a făcut să-mi dau seama ca e un gen de cărți mai mult decât interesant.
Karou este personajul meu preferat din toate cărțile pe care le-am citit până acum. Ea este unică.
Am auzit multe persoane spunând că este o carte plictisitoare, dar țin să le contrazic. Descrierile pot fi uneori mai greu de citit dar pentru asta este cunoscută Laini Taylor, pentru descrierile ei năucitoare și pline de metafore.
“Odinioară fusese plină de candoare, o fetiță care se juca fără nicio grijă cu niște pene pe podeaua bârlogului unui diavol. Acum, nu mai era deloc inocentă.”
Akiva este un înger. La propriu. Venit din lumea sa pentru a o căuta pe Karou, își dă seama că este defapt o persoană pe care o cunoaște.
Zuzana e prietena cea mai bună a lui Karou (și personajul meu preferat după Karou). Ea este cea care îi este alături mereu, deși nu știe adevărata identitate a lui Karou.
Te vei întreba: de ce mi-a plăcut așa mult?Ei bine, pentru că Laini Taylor colorează genul fantasy într-o altă tușă. Sau mai bine spus, în mai multe tușe, pentru că Laini nu se rezumă doar la atât.
Ea experimentează toate stilurile de scriere, toate firele narative, toate timpurile posibile și imposibile.
Am adorat Născută din fum și os pentru că nu se rezumă la fantasy-ul pe care îl regăsim în mod normal în toate cărțile. Pentru că ne transportă în lumea himerelor și a îngerilor, o lume în care orice e posibil.
Credeați că Harry Potter este o carte bună? Citiți Născută din fum și os și o să găsiți o carte care explorează cealaltă parte a binelui, aceea fiind răul. Karou este ea însăși de partea răului, așa că putem explora cu ușurință ce se află în mintea “răufăcătorilor” .
 Stilul de scriere al autoarei este mirific. Absolut superb. Am adorat descrierile. Pasajele pe care eu le pot scrie în două cuvinte, ei bine, ea alege să le scrie în o sută. Asta transformă un autor bun într-unul perfect.
Lumea a fost dezvoltată superb, am adorat cadrul în care se petrecea povestea. Praga, lumea himerelor, lumea îngerilor.
Cartea este perfectă pentru toamnă lângă o cană de ceai, învelit cu pătura preferată și ascultând cum bate vântul.
“Născută din fum și os” este un must-have pentru fanii genului fantasy.

🔥 CARTEA NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Nu poți lăsa cartea din mână, vrei să afli ce se întâmplă în continuare, să devorezi cartea până la ultima pagină. Descrierile sunt extrem de frumoase, te poți lăsa pierdut în lumea lui Karou pentru ore întregi.

Aspecte Negative:

Nu am aspecte negative de discutat, a fost perfectă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.