Recenzie ” Neastâmpăr” de Raymond Radiguet

de | oct. 15, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEASTÂMPĂR ARE REDUCERE PE:

O, Doamne Dumnzeule, de ce?

Aceasta este întrebarea care îți rămâne aprig tatuată peste pereții sufletului după ce termini de citit romanul ” Neastâmpăr” al junelui scriitor Raymond Radiguet. O întrebare cu dublu sens, atât din punct de vedere al deznodământului poveștii, cât și din pricina implacabilului destin al autorului, Radiguet murind la doar 20 de ani din cauza unei nemiloase boli incurabile.

Stilul scriitoricesc al junelui este copleșitor, cu învolburări și încolăciri, dar mai ales cu un senzorial care, mustind pe alocuri de o naivitate cotropitoare, își șuieră intepmestiv zbucuimul viselor și dorințelor, dar mai ales strigătul instinctelor primare.

Dacă îți place recenzia cărții NEASTÂMPĂR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raymond Radiguet

Descoperim în romanul ” Neastâmpăr” Franța din timpul primei conflagrații mondialem văzută prin lacoma privire a tânărului încă minor, care încearcă să înțeleagă de ce, cum, când și unde, pierzându-se și regăsindu-se în poveștile și simțirile celorlalți.

Povestea celor două personaje are câte ceva din Romeo și Julieta, Tristan și Isolda, Penelopa și Ulisse, însă doar până la un anumit punct, căci autenticitatea narațiunii este garantată de spiritul analitic al lui Radiguet, care pastelizează o patrie încă liniștită, un chenar al copilului care începe să se maturizeze odată cu incandescentul zvâcnet al cărnii care îi scurge existența într-o uimitoare poveste de iubire.

Da, iubirea narată de către Radiguet se unduiește între lumină și întuneric. între îndrăzneală și ezitare, urletul de final fiind absolut devastator, în ciuda încercări de văruire în culori calde, pandorice.

” Neastâmpăr” este o carte prietenoasă, cu dese îmbrățișări, cu sărutări fugare și unități frazeologice magnetizante.

O carte specială de la un suflet deosebit!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NEASTÂMPĂR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Neastâmpăr
Autor: Raymond Radiguet
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 510

Alte recenzii de la Raymond Radiguet:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2730 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments