Recenzie „Nevasta altuia și un soț sub pat” de Fiodor Dostoievski

de | iul. 30, 2021 | Beletristică, Divertisment, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEVASTA ALTUIA ȘI UN SOȚ SUB PAT ARE REDUCERE PE:

Dostoievski are simțul umorului!

Și nu vorbesc despre unul subtil, care poate să apară pe ici-colo. Nu, este un umor la care poți să râzi în hohote. Am rămas uimită, surprinsă, plăcut surprinsă. Chiar și după titlu ne putem da seama că, istorioara poate fi una comica, ce sa caute un soț sub pat, dar eu am râs cu poftă, una mare!

Povestea lui F.M. mi-a dat o stare de bine, de parcă am fost la o piesă de teatru. Atmosfera este una care te captează și te înlănțuie în doi timpi și trei mișcări. Nu are nici un fel de început snob, care te-ar face să caști de plictiseală din cauza descrierilor kilometrice, pentru că autorul nostru priceput te aruncă din start în vâltoarea evenimentului.

Iar pentru că domnul nostru este renumit pentru arta dialogului, cu asta a început, cu asta a lipit de paginile sale cititorii. Și ce dialoguri! Ce dialoguri! Am spus spus-o mereu: Dostoievski este maestrul și regele dialogurilor unice, pline cu sens, cu intonație intuitivă, celea care redau exact stările personajelor, mai ales când unul își caută nevasta, iar al doilea iese cu o alta.

Câtă incomoditate amuzantă în dialoguri, bâlbâieli și neînțelegeri până se ajunge la subiect, și răspunsul la cea mai importantă întrebare: tu ce vrei de la mine omule?

Neapărat o sa trec în revistă si celelalte nuvele ale lui F.M. pentru că sunt sigură ca sunt la fel de inconfundabile. Din păcate cartea nu se prea găsește în română, eu am ascultat-o în rusă, dar se găsește ușor în engleză ori în pdf pe google.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții NEVASTA ALTUIA ȘI UN SOȚ SUB PAT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Fiodor Mihailovici Dostoievski sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NEVASTA ALTUIA ȘI UN SOȚ SUB PAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Nevasta Altuia și Un Soț Sub Pat
Autor: Fiodor Mihailovici Dostoievski
An apariție : 2015
Editura: UNABRIDGED
Nr. Pagini: 60
Limba: Engleză
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 30.07.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Romanul debutează cu o bârfă aprins discutată de către toți: “Diana Slavu divorțează”. O fi vorba de o dezmățată și o frivolă (cum afirmă gurile rele)? Cine este această Diana Slavu care a încins spiritele și i-a pus pe toți pe bârfe? Romanul scoate în prim-plan...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 303 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 6 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments