Recenzie: „O imbratisare cat un urs de mare” de Nicholas Oldland

de | feb. 3, 2021 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Educație, Părinți și copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O IMBRATISARE CAT UN URS DE MARE ARE REDUCERE PE:

Cartea „O îmbrățișare cât un urs de mare” face parte din seria Viața în sălbăticie. A fost scrisă și ilustrată de Nicholas Oldland. Se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3-7 ani.

Despre autor pot să va spun că de peste 10 ani creează ilustrații pentru pijamale de copii. În plus și-a creat și o companie de creație denumită Hatley care se ocupă de ilustrații.

Această carte nu a apărut ușor, pentru că deși autorul și-a dorit mult să realizeze o carte care să se potrivească perfect cu pijamalele ilustrate de el, a constatat că a scrie o carte nu-i chiar atât de simplu.

A fost atât de apreciată prima sa carte încât s-a decis să scrie încă un volum și anume, Castorul neobosit. În plus, cartea a fost premiată de două ori în Canada, țară de origine a autorului.

O îmbrățișare cât un urs de mare – impresii personale

Cartea cu efect moralizator și educativ ne prezintă într-o poveste contemporană pe înțelesul micilor cititori cât de mare este puterea unei îmbrățișări.

Avem un urs care nu se mai satură de îmbrățișări pe care le împarte cu toate ființele pe care le întâlnește. Acesta îl îmbrățișează până și pe omul venit să taie cu toporul un copac din pădurea ursului. Omul nefiind obișnuit cu asemenea manifestări de sentimente din partea simpaticului urs fuge cât îl țin picioarele, lăsând copacul în pace. Astfel copacul a scăpat de tăiere.

Ideea moralizatoare pe care o transmite cartea referitor la faptul că puterea sentimentelor ar putea salva pădurile lumii este binevenită. Și prezentată astfel încât să fie aproape de sufletul cititorului, copil sau adult.

Textul este simplu, scurt uneori format din câteva cuvinte și restul imagini care vorbesc mai mult decât textul în sine. Este o carte necartonata, colorată și foarte plăcută pentru copii. Se citește ușor iar ilustrațiile sunt superbe.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții O IMBRATISARE CAT UN URS DE MARE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Nicholas Oldland sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O IMBRATISARE CAT UN URS DE MARE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: O Imbratisare Cat Un Urs De Mare
Autor: Nicholas Oldland
An apariție : 2019
Editura: KATARTIS
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 3.02.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fetița din scrisoare” de Emily Gunnis

Recenzie “Fetița din scrisoare” de Emily Gunnis

Nu știu ce am citit… Thriller sau dramă? Probabil nici autoarea nu a decis pe care parte s-o ia. Cert e că am intuit finalul pe la jumătatea cărții. Cumva intriga nu este păstrată, se oferă prea multe detalii într-o fază incipientă. O mamă nu-și poate uita copilul,...

Recenzie ” Bob cel Fără de Seamăn” de Katherine Applegate

Recenzie ” Bob cel Fără de Seamăn” de Katherine Applegate

Katherine Applegate ( n. 1956 ) este o scriitoare americană de literatură pentru copii. Dar când a scris " Bob cel Fără de Seamăn " nu a fost. Nu a fost nici măcar om! Vreţi să ştiţi ce a fost? A fost câine! Cum altfel să ştie ea - şi să ne spună şi nouă, cititorilor...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1208 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 10 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments