Câte căsnicii sunt cu adevărat fericite? Câți trăiesc cu soții doar din simțul datoriei, uitând de propriile vise și dorințe? Câți sunt dispuși să renunțe la comoditate sau statut, sau deprinderi, pentru a deveni independenți sau personalități?

Găsind un milion de scuze pentru propriile eșecuri, ne trezim bătrâni și mediocri, triști și uscați ca frunzele de toamnă. Așa s-a trezit eroul nostru, la 65 de ani, plin de regrete și „este prea târziu, am pierdut-o ca un prost”! Frica are o latură neobișnuită, pe unii îi înaripează, pe alții însă îi împotmolește și mai mult.

Aflându-se în compania nurorii sale, care de curând a fost lăsată de soț, el încearcă să o convingă că nu este totul pierdut! Dialogul dintre cei doi este atât de viu și natural, încât nu mi-am dat seama că au trecut 2 ore și am terminat cartea.

Personajele evoluează, vedem o descriere scurtă însă plină de sens, o proză care se cere pe raftul fiecărui cititor! Nici nu ne dăm seama ce secrete pot ascunde 2 ochi triști, un om veșnic crispat și nemulțumit. Jinică (vin, așa îl dezmierd eu), jinică bună, un șemineu aprins, un om care e pe aceeași undă cu tine și, vrei nu vrei, povestind durerea adunată în timp, începi să înțelegi că, în pofida faptului că poți răni sentimentele cuiva, adevărul este necesar de a fi scos la iveală, să poți respira, măcar și câteva ore.

Câteva ore, sub același acoperiș, 2 inimi frânte au găsit înțelegere și refugiul mult dorit.

Titlu: O IUBEAM
Autor: Anna Gavalda
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 977

Alte recenzii de la Anna Gavalda:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 3 ani, 1 lună, 7 zile și a scris până acum 166 articole. Se află pe poziția 6 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments