Recenzie O toaletă a la Liz Taylor de Rodica Ojog-Brașoveanu

by | Nov 30, 2014 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA O TOALETĂ A LA LIZ TAYLOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

o-toaleta-a-la-liz-taylor_1_fullsizeAcțiunea acestui roman se învârte în jurul avocatului Marian Dragu care, din cauza egoismului, vanității și avariției sale, își face mai mulți dușmani decât ar putea număra. După ce primește o multitudine de amenințări, acesta apelează la maiorul Cristescu, iar la mai puțin de 48 de ore Don Juanul mioritic este găsit mort în apartamentul său.

Maiorul Cristescu și dolofanul locotenent Azimioară încearcă să dezlege acest mister care se abate de la drumul unei  investigații tipice. Bineînțeles că nici simpatica Melania nu reușește să se mențină departe de necazuri, așa că își oferă din noi ajutorul miliției.

Pe fondul asasinării lui Marian Dragu se derulează și un conflict dintre două bande de mafioți români, acțiunea romanului complicându-se semnificativ  fără să-și piardă, însă, din amuzament.  Patru suspecți, cu  toții vinovați de câte ceva.  Dar de ce anume?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu

La început acești suspecți- Anca Dragu, doctorul Alfred  Mircescu, Octavian Nanu, Olga, cu toții recunosc  faptul că l-au ucis pe avocatul Dragu… dar cine minte? Prin intermediul acestora, Rodica Ojog-Brașoveanu pătrunde adânc  în conștiința și mentalitatea umană asemeni unei  adevărate Agatha Christie, meritându-și pe deplin porecla.

Nici de această dată operele de artă nu lipsesc. Melania cade pradă ispitei pe parcursul romanului,  încercând să subtilizeze o altă operă de artă într-un mod cu totul original, demn de o gangsteriță  cochetă. Ce legătură poate avea subtilizarea acelui Picasso cu titlul cărții?

“ Cred că nu e cazul să-ţi aduc aminte, draga mea, că băiatul acela bucălat şi drăgălaş, locotenentul Azimioară, a început să te supravegheze. Nu, nu, n-ai de ce să te superi. După atâtea coincidenţe nefericite, este firesc ca domnul maior să nu mai aibă încredere în tine. Până vei lua o hotărâre, trebuie să duci obiectele de acasă. Dar unde? Unde, Melania? Concentrează-te şi arată-mi încă o dată cât eşti de isteaţă. Hai, fetiţa mea, te rog. “

Titlu: O Toaletă A La Liz Taylor
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Ultima carte din seria Remember Melania nu dezamăgește, iar pe mine nu poate decât să mă surprindă creativitatea fără margini a autoarei, precum și profunzimea care se ascunde în umorul negru, sarcastic prezent în ea. Această serie este una care-mi va rămâne în minte multă vreme de acum încolo, iar Melania Lupu împreună cu Mirciulică sunt personaje de neuitat.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Nicolae Iorga afirma că “Un popor care nu-și cunoaşte istoria este ca un copil care nu-și cunoaşte părinţii!”.  Pe acest principiu, autorul, din dorința de a informa opinia publică română asupra Genocidului din 1915, subiect încă prea puțin cunoscut populației din...

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună. Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare. Romanul Meșterul ceasornicar se...

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților. Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache.  Volumul...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2232 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ma amuza cand vad cum se alinta singura:))
Concentrează-te şi arată-mi încă o dată cât eşti de isteaţă. Hai, fetiţa mea, te rog. “