Recenzie O toaletă a la Liz Taylor de Rodica Ojog-Brașoveanu

Titlu: O Toaletă A La Liz Taylor De
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA O TOALETĂ A LA LIZ TAYLOR DE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

o-toaleta-a-la-liz-taylor_1_fullsizeAcțiunea acestui roman se învârte în jurul avocatului Marian Dragu care, din cauza egoismului, vanității și avariției sale, își face mai mulți dușmani decât ar putea număra. După ce primește o multitudine de amenințări, acesta apelează la maiorul Cristescu, iar la mai puțin de 48 de ore Don Juanul mioritic este găsit mort în apartamentul său.

Maiorul Cristescu și dolofanul locotenent Azimioară încearcă să dezlege acest mister care se abate de la drumul unei  investigații tipice. Bineînțeles că nici simpatica Melania nu reușește să se mențină departe de necazuri, așa că își oferă din noi ajutorul miliției.

Pe fondul asasinării lui Marian Dragu se derulează și un conflict dintre două bande de mafioți români, acțiunea romanului complicându-se semnificativ  fără să-și piardă, însă, din amuzament.  Patru suspecți, cu  toții vinovați de câte ceva.  Dar de ce anume?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu.

La început acești suspecți- Anca Dragu, doctorul Alfred  Mircescu, Octavian Nanu, Olga, cu toții recunosc  faptul că l-au ucis pe avocatul Dragu… dar cine minte? Prin intermediul acestora, Rodica Ojog-Brașoveanu pătrunde adânc  în conștiința și mentalitatea umană asemeni unei  adevărate Agatha Christie, meritându-și pe deplin porecla.

Nici de această dată operele de artă nu lipsesc. Melania cade pradă ispitei pe parcursul romanului,  încercând să subtilizeze o altă operă de artă într-un mod cu totul original, demn de o gangsteriță  cochetă. Ce legătură poate avea subtilizarea acelui Picasso cu titlul cărții?

“ Cred că nu e cazul să-ţi aduc aminte, draga mea, că băiatul acela bucălat şi drăgălaş, locotenentul Azimioară, a început să te supravegheze. Nu, nu, n-ai de ce să te superi. După atâtea coincidenţe nefericite, este firesc ca domnul maior să nu mai aibă încredere în tine. Până vei lua o hotărâre, trebuie să duci obiectele de acasă. Dar unde? Unde, Melania? Concentrează-te şi arată-mi încă o dată cât eşti de isteaţă. Hai, fetiţa mea, te rog. “

🔥 CARTEA O TOALETĂ A LA LIZ TAYLOR DE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Ultima carte din seria Remember Melania nu dezamăgește, iar pe mine nu poate decât să mă surprindă creativitatea fără margini a autoarei, precum și profunzimea care se ascunde în umorul negru, sarcastic prezent în ea. Această serie este una care-mi va rămâne în minte multă vreme de acum încolo, iar Melania Lupu împreună cu Mirciulică sunt personaje de neuitat.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.