Recenzie “Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” de Agnes Martin-Lugand

by | Sep 23, 2017 | Beletristică, Dragoste, Familie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA OAMENII FERICIŢI CITESC ŞI BEAU CAFEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Am pus mâna pe Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea fascinată fiind de titlul său, fiind pasionată de citit şi consumatoare de cafea.

N-am bănuit nicio clipă ce furtună o să provoace în sufletul meu, nici că am să plâng de la prima pagină citită.

Agnes Martin-Lugand o scriitoare cu un stil lejer de a scrie dar care ascunde în spatele cuvintelor simple trăiri atât de profunde că atunci când laşi cartea jos din mână te simţi sleită de puteri, ai nevoie de o gură de aer să te poţi deconecta din tumultul de durere al cărţii.

Cartea începe brusc cu tragedia ce îi marchează viaţa Dianei, care-i provoacă o suferinţă de neimaginat şi o poartă într-o ceremonie a doliului şi a acceptării lungă şi grea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agnes Martin-Lugand

Am aflat că încă faceau pe bufonii în maşina în momentul în care camionul i-a lovit. Mi-am spus că au murit râzând. Mi-am spus că aş fi vrut să fiu cu ei.

Şi după un an, îmi repetam în fiecare zi ca aş fi preferat să mor cu ei. Dar inima mea se încăpăţâna să bată. Şi mă ţinea în viaţă. Spre marea mea nenorocire.

Dianei îi rămâne alaturi Felix, asociatul ei de la cafeneaua literară pe care o au împreună, singurul care îi înţelege durerea şi neputinţa de a merge mai departe. Cu mare efort Felix încearcă să o pună pe picioare.

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea o carte care te marchează profund, prin pierderea suferită de Diana, prin lupta ei de a merge mai departe, prin neputinţă, prin lacrimi, prin durerea provocată de o iubire fără margini pentru soţ şi fiică.

O iubire pierdută poate să îşi găsească alinarea într-o nouă iubire?

Nu-mi vine să cred ca nu vă veţi mai întoarce niciodată. Îmi petrec viata aşteptându-vă. Acasă totul este pregătit pentru voi… mi se spune că asta nu-i normal. Aşa că am să plec. Îţi aminteşti, Colin, voiai să mergem în Irlanda, eu am spus nu, am fost o proastă… mă duc acolo
pentru un timp. Nu ştiu unde sunteţi, dar am nevoie de voi, vegheaţi-mă, protejaţi-mă. Vă iubesc…

Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA OAMENII FERICIŢI CITESC ŞI BEAU CAFEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Oamenii Fericiţi Citesc şi Beau Cafea
Autor: Agnes Martin-Lugand
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1226 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments