Recenzie „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugand

de | iul. 1, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA ARE REDUCERE PE:

Oamenii fericiți citesc și beau cafea a fost primul roman al lui Agnes Martin-Lugand pe care l-am citit. Era foarte mediatizat și eram curioasă de ce este atât de apreciat sau criticat. Chiar și acum se scrie mult despre această carte. Mi-a plăcut cartea, însă acțiunea este prea grăbită în anumite momente. Acesta este motivul pentru care îi dau nota 9. Dar sunt puține pagini, așa că nu încăpea foarte multă descriere sau introspecție.

De la început facem cunoștință cu Diane, protagonista romanului și proprietară de cafenea. La un an după o mare pierdere – soțul și fiica –, ea este încă pierdută și prinsă în trecut. Poartă tricourile lui Colin, se dă cu parfumurile lui și se spală pe cap cu șamponul pentru copii al Clarei. Cumva, așa îi simte aproape. Însă tot ce a reușit a fost să cadă într-o mare depresie. Se distanțează chiar și de familia ei. Felix, cel mai bun prieten al ei, este singurul pe care îl suportă și căruia i se confesează. Răbdarea pe care acesta o are cu ea este uimitoare. Dar așa fac prietenii adevărați, nu?

Puterea de a merge mai departe

La insistențele lui Felix, care îi dorea binele, Diane decide să plece o perioadă în Irlanda de una singură. Aici se va repune pe picioare și va face primul pas către vindecare. Mulranny este un oraș pe malul mării, iar autoarea m-a făcut să-l caut pe Google pentru că voiam să simt atmosfera de acolo. Se împrietenește cu proprietarii casei, Abby și Jack. Totul pare perfect în acest mediu unde Diane speră să treacă peste tragedia din viața ei.

Am luat un pumn de nisip și m-am jucat cu el. Mi-era bine, nu mă mai simțeam apăsată. Viața își relua drepturile, iar eu nu mai voiam să lupt împotriva ei.

Dacă îți place recenzia cărții OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Agnes Martin-Lugand

Dar liniștea ei nu ține prea mult. Nepotul proprietarilor și vecinul ei irascibil, Edward, o calcă pe nervi încă din prima clipă. Este un bărbat interesant, pasionat de fotografie, dar marcat de trecut. Iar acest lucru îi explică atitudinea distantă și aparența de bărbat dur. Pe parcurs, între el și Diane se vor naște sentimente aprinse. Dar vor putea ei să se înțeleagă? Va putea ea să treacă peste pierderea familiei?

Mi-a plăcut mult această carte care se citește repede. Finalul mi-a provocat dezamăgire, însă nu știam pe atunci că există și o continuare a cărții. Mi-ar fi plăcut să existe mai multe pagini în carte. Însă faptul că este un roman de debut scuză acest minus. O recomand cu plăcere pentru că poate fi citită oricând și oriunde. Agnes Martin-Lugand se află printre autorii contemporani pe care îi apreciez enorm. Cu ajutorul acestei cărți, mi-a deschis drumul și către alte lucrări.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA
Autor: Agnes Martin-Lugand
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 370

Alte recenzii de la Agnes Martin-Lugand:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

5 1 vote
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 1222 zile și a scris până acum 123 articole. Se află pe poziția 8 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments