Recenzie: “Omul invizibil” de H.G. Wells

by | Oct 16, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA OMUL INVIZIBIL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

“Omul invizibil” de H.G. Wells este o carte science fiction publicată inițial în anul 1897. Este o scriitură SF foarte cunoscută și populară în toată lumea. Dar eu nu am apucat să o citesc decât în ziua de azi. Și odată lecturat am aflat că romanul este una dintre cele mai faimoase lucrări științifice de fantezie scrise vreodată.

Alte opere SF scrise de H.G. Wells, pe numele său complet Herbert George Wells, ar fi „Războiul lumilor”(1897), „Mașina timpului”(1895) și „Insula doctorului Moreau”(1896).

Romanul “Omul invizibil” l-a consacrat pe autorul britanic drept unul dintre cei mai buni scriitori de SF din lume

Acțiunea cărții este plasată în Anglia iar povestea se axează pe omul de știință Griffin, care face o descoperire unică și inedita. Dar care nu va înceta să îl bage în bucluc de fiecare data și să îi schimbe total caracterul. El va descoperi prin cercetările sale că invizibilitatea este posibilă. Făcând întâi experiențe pe obiecte și animale, chiar el se transformă apoi într-un om invizibil.

Aventurile sale inițiale sunt destul de amuzante, deși nu la fel de plăcute pentru personaj. Dar apoi, el reușește să se transforme într-un fel de Mr. Hyde care terorizează fiecare loc prin care trece. Romanul SF începe prin dezvăluirea unui strain misterios, acoperit din cap până în picioare, care poposește la un han din provincie. Însă toată lumea din micul oraș se va întreba cine este acest călător ciudat care are mereu fața și membrele acoperite.

Oare este un om cu o anomalie care nu îi permite să se lase văzut? A suferit vreo operație recentă? Sau a avut un accident bizar care l-a adus în starea aceasta? Ba chiar unii se vor întreba dacă nu este vreun deținut periculos care a scăpat din închisoare sau de la azil și poate face rău în orice clipă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de H.G. Wells

Pe lângă masca permanentă de pe față și purtările bizare, oamenii locului se mai întreabă și ce ascunde acesta în camera sa

Orășenii, împinși de curiozitate și de neastâmpăr, vor încerca să găsească chiar ei răspunsurile. Dar neștiind ce riscă de fapt. Și în momentul în care îi vor pătrunde în intimitate, dezastrul se va declanșa. Oamenii nu vor descoperi doar un semen puțin mai grotesc decât ei. Vor descoperi un om invizibil prins în teroarea propriei creații. Iar atunci când va începe să fie vânat, se va transforma într-un adevărat monstru cu o super putere – invizibilitatea.

La început se poate să rezonezi cu Griffin, omul invizibil. Și vei dori ca acesta să fie recunoscut în lumea științei pentru descoperirea sa unică. Sau cel puțin ajutat de un aliat onest în parcursul său. Dar, după ce vei vedea cum evoluează în rău personajul, nu îți va mai fi milă de el. Și vei dori să fie prins, pentru a nu mai răspândi și mai multă teroare printre cetățenii uluiți și înfricoșați.

Deși nu sunt neapărat un fan al literaturii science fiction, romanul “Omul invizibil” al lui H.G. Wells mi s-a părut plin de suspans și imprevizibil. Și asta la mai bine de 100 de ani de când a fost publicat. Dacă eu l-am perceput în acest fel, atunci fanii genului SF sigur vor fi și mai încântați de poveste.

🔥 CARTEA OMUL INVIZIBIL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: Omul Invizibil
Autor: H.G. Wells
An apariție : 2017
Editura: GRAMAR, COLECțIA MONDORO
Nr. Pagini: 206
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Publicată la 16.10.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Avatar
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 608 zile și a scris până acum 203 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *