🔥 CARTEA OMUL INVIZIBIL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

omul-invizibl carteVoi începe recenzia de astăzi adresându-vă o întrebare, așa ca între prieteni care împărtășesc aceiași pasiune. Când a fost ultima dată când v-ați dorit foarte mult să fiți invizibili ? Mărturisesc că mie mi se întâmplă aproape în fiecare zi, nu intrăm în detalii în ceea ce mă privește ce aș face dacă aș reuși măcar o dată asta, pentru că avem la dispoziție destule cărți care tratează subiectul în literatură și care ne pot inspira.

H.G. Wells scrie și el o astfel de carte făcând  un efort de imaginație pe la finalul anilor 1800 când apare romanul. Omul invizibil este o scriere fantastică care trage un semnal de alarmă asupra condiției omului de știință care absorbit complet de munca sa se înstrăinează de ceilalți și numai trăiește decât pentru descoperirile sale iar la cea mai mică frustrare apărută în acest proces se va răzbuna pe cei care îi vor ieși primii în cale.

Personajul lui H.G. Wells este Griffin un pasionat de știință care după multe experimente eșuate de-lungul a foarte  mulți ani, reușește ceea ce își dorea, și anume să devină complet invizibil și să continuie să trăiască printre ceilalți oamnei la fel ca înainte. Omul invizibil este un om misterios, un bărbat care datorită atitudinii sale refractare, violente stârnește curiozitatea și teama localnicilor din orășelul unde decide să își caute cazare la un mic han.

Griffin a descoperit că hemoglobina poate fi invizibilă fără a-și pierde funcțiile, de fapt cercetarea lui era asupra procesului de refractare  a luminii, ceea ce l-a dus la o nouă ecuație cu care a descoperit că orice corp care este alcătuit din fibre care absorb lumina și mai ales cele transparente pot deveni invizibile  într-un timp foarte scurt.

A reușit să se transforme chiar pe el însuși într-un om invizibil, dar personalitatea lui nu l-a ajutat să se integreze în societatea timpului său și a desconsiderat orice altă persoană. Nu își dorea să aibă prieteni, iar experiența negativă cu un vagabond pe care îl tocmise să îi fie un fel de ajutor l-a făcut și mai mult să se ferească de orice relație interpersonală tocmai de teama unei trădări.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de H.G Wells

Cu toate acestea el îl va căuta pe un fost coleg și prieten, doctorul Kemp singura persoană care ar putea să înțeleagă descoperirea făcută de el. Însă relația dintre cei doi se deteriorează foarte tare în momentul în care Griffin anunță cu multă pasiune faptul că în calitatea lui de singurul om invizibil va instaura în întreaga țară Imperiul Groazei și va începe să îi omoare pe cei care îi sunt potrivnici. Doctorul Kemp nu poate fi de acord cu planurile lui și anunță imediat autiritățile.

Griffin va avea un sfârșit tragic,  mulțimea care îl urmărea împreună cu poliția îl va linșa și il va răni, iar Griffin  va deveni încet încet din nou carne, sânge și oase până ce se va transforma într-un cadavru.

Omul invizibil este o ilustrare artistică a unei dileme vechi cu privire la ce este sau nu este etic și moral în activitatea oamenilor de știință și mai ales cum ar putea ei să folosească ceea ce descoperă astfel încât să nu dăuneze nici unei părți.

Această carte a lui Herbert George Wells o recomand celor care sunt pasionați de clasicii stilului scince-fiction dar și celor care nu au avut contact cu acest gen și vor să cunoască cum se scria astfel de literatură acum 200 de ani.

Titlu: Omul Invizibil
Autor: H.G Wells
An apariție : 2005
Editura: PRUT
Nr. Pagini: 203
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Omul invizibil este o scriere fantastică care trage un semnal de alarmă asupra condiției omului de știință care absorbit complet de munca sa se înstrăinează de ceilalți și numai trăiește decât pentru descoperirile sale iar la cea mai mică frustrare apărută în acest proces se va răzbuna pe cei care îi vor ieși primii în cale.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2190 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments