🔥 CARTEA OMUL INVIZIBIL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

omul-invizibl carteVoi începe recenzia de astăzi adresându-vă o întrebare, așa ca între prieteni care împărtășesc aceiași pasiune. Când a fost ultima dată când v-ați dorit foarte mult să fiți invizibili ? Mărturisesc că mie mi se întâmplă aproape în fiecare zi, nu intrăm în detalii în ceea ce mă privește ce aș face dacă aș reuși măcar o dată asta, pentru că avem la dispoziție destule cărți care tratează subiectul în literatură și care ne pot inspira.

H.G. Wells scrie și el o astfel de carte făcând  un efort de imaginație pe la finalul anilor 1800 când apare romanul. Omul invizibil este o scriere fantastică care trage un semnal de alarmă asupra condiției omului de știință care absorbit complet de munca sa se înstrăinează de ceilalți și numai trăiește decât pentru descoperirile sale iar la cea mai mică frustrare apărută în acest proces se va răzbuna pe cei care îi vor ieși primii în cale.

Personajul lui H.G. Wells este Griffin un pasionat de știință care după multe experimente eșuate de-lungul a foarte  mulți ani, reușește ceea ce își dorea, și anume să devină complet invizibil și să continuie să trăiască printre ceilalți oamnei la fel ca înainte. Omul invizibil este un om misterios, un bărbat care datorită atitudinii sale refractare, violente stârnește curiozitatea și teama localnicilor din orășelul unde decide să își caute cazare la un mic han.

Griffin a descoperit că hemoglobina poate fi invizibilă fără a-și pierde funcțiile, de fapt cercetarea lui era asupra procesului de refractare  a luminii, ceea ce l-a dus la o nouă ecuație cu care a descoperit că orice corp care este alcătuit din fibre care absorb lumina și mai ales cele transparente pot deveni invizibile  într-un timp foarte scurt.

A reușit să se transforme chiar pe el însuși într-un om invizibil, dar personalitatea lui nu l-a ajutat să se integreze în societatea timpului său și a desconsiderat orice altă persoană. Nu își dorea să aibă prieteni, iar experiența negativă cu un vagabond pe care îl tocmise să îi fie un fel de ajutor l-a făcut și mai mult să se ferească de orice relație interpersonală tocmai de teama unei trădări.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de H.G Wells

Cu toate acestea el îl va căuta pe un fost coleg și prieten, doctorul Kemp singura persoană care ar putea să înțeleagă descoperirea făcută de el. Însă relația dintre cei doi se deteriorează foarte tare în momentul în care Griffin anunță cu multă pasiune faptul că în calitatea lui de singurul om invizibil va instaura în întreaga țară Imperiul Groazei și va începe să îi omoare pe cei care îi sunt potrivnici. Doctorul Kemp nu poate fi de acord cu planurile lui și anunță imediat autiritățile.

Griffin va avea un sfârșit tragic,  mulțimea care îl urmărea împreună cu poliția îl va linșa și il va răni, iar Griffin  va deveni încet încet din nou carne, sânge și oase până ce se va transforma într-un cadavru.

Omul invizibil este o ilustrare artistică a unei dileme vechi cu privire la ce este sau nu este etic și moral în activitatea oamenilor de știință și mai ales cum ar putea ei să folosească ceea ce descoperă astfel încât să nu dăuneze nici unei părți.

Această carte a lui Herbert George Wells o recomand celor care sunt pasionați de clasicii stilului scince-fiction dar și celor care nu au avut contact cu acest gen și vor să cunoască cum se scria astfel de literatură acum 200 de ani.

🔥 CARTEA OMUL INVIZIBIL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Omul Invizibil
Autor: H.G Wells
An apariție : 2005
Editura: PRUT
Nr. Pagini: 203
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Omul invizibil este o scriere fantastică care trage un semnal de alarmă asupra condiției omului de știință care absorbit complet de munca sa se înstrăinează de ceilalți și numai trăiește decât pentru descoperirile sale iar la cea mai mică frustrare apărută în acest proces se va răzbuna pe cei care îi vor ieși primii în cale.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2087 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments