Recenzie ”Orașul Semilunii. Casa pământului și a sângelui” de Sarah J. Maas

de | feb. 23, 2021 | Recenzii cărți

Bryce Quinlan și Danika, alfa haitei de lupi, sunt obișnuite cu petrecerile pline de alcool, droguri și dans, sunt obișnuite cu distracția și viața fără griji. Însă fericirea lor este spulberată când într-o seară, Bryce ajunge acasă și își găsește toți prietenii uciși, sfâșiați, măcelăriți de un demon.

Vinovatul ajunge la închisoare dar crimele continuă, iar la doi ani de atunci, ajutorul lui Bryce este cerut de către Arhangheli. Ea trebuie să afle cine i-a făcut asta Danikăi și prietenilor ei, însă atunci când Arhanghelul Micah îl pune pe Hunt Athalar să o supravegheze pe Bryce, între ei începe o adevărată aventură. Hunt este un înger căzut, un sclav care a condus Rebeliunea împotriva Arhanghelilor, un înger de temut cu un trecut întunecat.

Dacă Hunt și Bryce vor rezolva totul, el va fi eliberat. Pare simplu, nu-i așa? Nimic nu este simplu cu Bryce, mai ales că nimeni nu îi cunoștea secretul în afară de Danika.

Tachinările și certurile dintre Hunt și Bryce le încetinesc investigațiile până când Bryce începe să refacă tot parcursul Danikăi din ziua în care a murit, iar durerea riscă să se reverse din inima ei. Toate bănuielile lui Hunt dispar când vede durerea lui Bryce și suferința care nu a părăsit-o în acești doi ani și inima lui începe să se deschidă pentru ea.

Viața avea să le aducă multe dureri și nedreptăți, dar nici măcar una nu a contat atâta timp cât au rămas împreună și au fost alături unul de celălalt. Chiar și așa, secretele și minciunile încă există. Ce se întâmplă când amândoi au ceva de ascuns?

Trădarea, secretele, minciuna apar și le dau peste cap existența. Cum a putut Danika să îi ascundă atâtea? Cum au putut cei pe care îi iubea cel mai mult să o trădeze? Când vinovatul își face apariția, în Orașul Semilunii se dezlănțuie haosul! Un înger cu aripile cenușii și o Prințesă ascunsă pășesc pe granițele lumii și sunt gata să riște totul pentru iubire și dreptate.

Orașul Semilunii a fost una dintre cele mai bune, triste, complexe și minunate cărți din acest an. Bryce, aroganta, încrezătoarea și frumoasa Bryce care m-a cucerit cu determinarea și curajul ei și Hunt care este înger. Ce poate fi mai important? Slăbiciunea mea pentru îngeri și-a spus cuvântul!

Povestea îmi pare a fi atât de originală, atât de dinamică, cu atâtea detalii și secvențe pline de acțiune, atât de sfâșietoare și de tristă. Am plâns în nenumărate rânduri la moartea fiecărui personaj, la cele mai dureroase secvențe și nu știu cum aș putea avea răbdare până se vor publica toate volumele.

Orașul Semilunii transmite atâtea emoții încât e greu să nu te atașezi și să citești obiectiv cartea. Auzisem că Sarah J. Maas este genială, dar nu mă așteptam la asta, însă toată surpriza a venit cu Regatul spinilor și al trandafirilor, iar acum știu că va rămâne una dintre scriitorii mei preferați!

Titlu: ORAȘUL SEMILUNII. CASA PĂMÂNTULUI ȘI A SÂNGELUI
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 927
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1159

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 15 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments