Recenzie ”Păpușarul din Cracovia” de R.M. Romero

by | Jan 15, 2018 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Istorie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PĂPUȘARUL DIN CRACOVIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Păpușarul din Cracovia este o poveste emoționantă despre o pată a istoriei ce prinde viață și se împletește cu magia în imaginația autoarei R.M. Romero. Speranța, prietenia și bunătatea renasc în vreme de teroare dând o nouă perspectivă asupra celor ce au avut puterea și curajul de a se opune. Și nu, Păpușarul din Cracovia nu este un roman istoric, ci frânturi din el văzute printr-o lupă magică.

O viață întreagă petrecută fără să crezi în ceva minunat ar fi tristă și plictisitoare.

Țara Păpușilor a fost invadată de șobolanii cei hidoși. Populația a fost ucisă sau transformată în sclavii urâților invadatori. Karolina a fost martoră a dezastrului produs de invadatori. Croitoreasă fiind, meseria a salvat-o de la moarte dar nu și de la sclavie. Toate dorințele cusute în hainele destinate șobolanilor au fost de prisos.

Cât de proști puteau fi oamenii când voiau să nege adevărul. Se străduiau să recurgă la orice scuză posibilă ca să-și țină minciunile la suprafață.

Ajutorul nu a venit de nicăieri, dar se pare că magia are alte planuri. Și pentru împlinirea ei, Karolina este trimisă în lumea oamenilor. Ajunsă în mâinile de aur ale unui păpușar, Karolina trebuie să descopere de ce a ajuns în lumea oamenilor și cum o poate ajuta această experiență pentru a-și salva țara.

…nicio sumă de bani nu putea să răscumpere un suflet. Moartea era dreaptă din punctul acesta de vedere.

Cyril este mai mult decât șocat când descoperă că păpușa Karolina este vie și poate vorbi. Ba chiar consideră că și-a pierdut mințile și a început să-și caute companie în jucăriile confecționate de el. Și totuși, nu. Nu halucinează, iar Karolina chiar este o păpușă vorbitoare venită, zice ea, din Țara Păpușilor. În scurt timp, descoperă în Karolina un companion de nădejde, alături de care învață că magia există și poate fi folosită pentru făurirea de lucruri bune.

-Magia e un lucru straniu, spuse el. N-apare niciodată în forma la care te aștepți.

În timp ce suntem suprinși de frânturile din trista poveste a Karolinei, Polonia este ocupată de trupele armate ale lui Hitler. Cracovia este asaltată, iar evreii devin victime sigure. În mijlocul acestor evenimente, Păpușarul din Cracovia alături de păpușa Karolina, încearcă să-și salveze prietenii de asupritori. Ceea ce se anunța ca fiind o poveste magică cu și despre păpuși vii se transformă într-un joc întunecat al celor puternici, unde cei slabi își pierd viața și identitatea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de R. M. Romero

Felul în care arată o persoană nu spune nimic despre ce fel de om e, însă felul în care arată o păpușă spune tot.

R.M. Romero creionează istoria dură pe care o învăluie într-o magie ce ne transportă în două povești ce se reflectă una în cealaltă. Pe de o parte avem războiul din Țara Păpușilor, pe de altă parte războiul lui Hitler. În ciuda magiei, rămânem frapați de acea duritate și ne pierdem în neputința de a putea face mai multe.

-Inimile frânte dor mai mult decât orice.

Păpușarul din Cracovia ne învață că putem mereu să alegem binele în detrimentul răului, că schimbarea vine de la noi, dar și că bunătatea se reflectă în faptele bune. Karolina și Cyril descoperă prietenia, fericirea, dar și frângea pierderii, a neputinței de a învinge. O poveste pentru copii cu vârste între 10-14 ani, dar și o poveste pentru adulți. Copii vor vedea magia, în timp ce adulții vor simți disperarea.

Poți să ucizi un om, dar e mult mai greu să-i distrugi povestea. Nimeni nu este cu adevărat pierdut câtă vreme istorisirea lui dăinuie.

Vă invit într-o poveste unică născută din pata unei istorii condusă de ”vrăjitorii cei răi” care au ucis atât magia cât, mai ales, destinele a milioane de oameni.

Un volum disponibil pe site-ul Editurii RAO.

🔥 CARTEA PĂPUȘARUL DIN CRACOVIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Păpușarul Din Cracovia
Autor: R. M. Romero
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.01.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste superbă despre magie, prietenie şi iubire potrivită pentru cei mici şi pentru cei mari.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1902 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments