Recenzie „Păturica lui Jane” de Arthur Miller

de | dec. 28, 2017 | Cărți pentru Copii, Educație, Familie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PĂTURICA LUI JANE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ce faci când ai un copil pasionat de poveşti, care le devorează pe toate din bibliotecă ? Cumperi cât mai multe cărţi 🙂 ca să-i poţi citi cât mai variat.

Dar cum le alegi? În general din recomandări. Aşa că vreau să vin în ajutorul părinţilor publicând recenzii pentru cărţi de copii.

Cartea „Păturica lui Jane” se adresează copiilor cu vârsta între 2 şi 7 ani, fiica mea are 5 ani şi o adoră, deja ştie povestea şi o redă cu uşurinţă.

Este singura carte scrisă de ARTHUR MILLER (1915–2005), autorul unor bine-cunoscute piese de teatru care au marcat literatura americană a secolului XX, precum „Vrăjitoarele din Salem”, „Vedere de pe pod” sau „Moartea unui comis-voiajor”.

Povestea este una simplă şi emoţionantă, Jane  este prezentată de când e bebeluş până merge la şcoală, evoluţia sa este pusă în concordanţă cu ataşamentul pentru obiectul ei preferat: o păturică.

A fost odată o fetila pe nume Jane. Era mică de tot şi avea o pătură. Mică şi ea. Păturica era roz, moale şi călduroasă.

Mulţi copii fac o pasiune pentru o păturică sau o jucărie pe care o poartă peste tot cu ei sau nu pot dormi fără ea. Oricât am vrea noi, părinţii ,să le oferim altceva nu vor accepta în detrimentul obiectului lor favorit.

Învelită cu păturica, Jane stătea puţin cu ochii deschişi, privind întunericul pe fereastra. Când o mângâia şi o atingea de obraz, pîturica era moale, aşa cum o ştia dintotdeauna. Şi atunci, Jane adormea.

Păturica lui Jane ne ajută să gestionăm relaţia copiilor cu obiectul preferat, vor învăţa din experienţa lui Jane, vor vedea şi conştientiza ca ei cresc, ca au sau vor avea noi pasiuni, noi activităţi, că obiectul lor preferat poate fi folosit la altceva dar în acelaşi timp va rămâne mereu a lor.

Ca să fie ascultată cu plăcere sau de ce nu citită de copii, o carte trebuie să fie frumos ilustrată, cu text puţin pe pagină, bine scrisă pentru a transmite ceva, să aibă un mesaj pozitiv, îndrumător, de mărime adaptată vârstei şi nivelului de atenţie al copilului, cu nume de personaje uşor de reţinut. Păturica lui Jane întruneşte toate aceste caracterisici şi de aceea o recomand cu drag.

Lectură plăcută alături de puiul vostru !!!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PĂTURICA LUI JANE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Arthur Miller sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PĂTURICA LUI JANE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Păturica Lui Jane
Autor: Arthur Miller
An apariție : 2017
Editura: CARTEA COPIILOR
Nr. Pagini: 40
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.12.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1601 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments