Recenzie Pe când eram o operă de artă de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu: Pe Când Eram O Operă De Artă
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2012
Editura: Humanitas Fiction
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 18.01.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Pe când eram o operă de artă de Eric-Emmanuel Schmitt
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI PE CÂND ERAM O OPERĂ DE ARTĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Pe cand eram o opera de arta de Eric Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt a fost revelaţia mea în materie de scriitori de anul trecut. Un autor ce nu încetează să mă surprindă şi să mă cucerească prin fiecare propoziţie pe care o scrie. M-am apucat să îi devorez opera de-a dreptul pentru că tot ce scrie e genial!

Cea mai recentă carte semnată Eric-Emmanuel Schmitt pe care am citit-o este Pe când eram o operă de artă. Un roman de dimensiuni reduse, la fel ca toate scrierile lui Schmitt – scurt, dar plin de semnificații. Parcă-ţi pare rău că nu are pagini mai multe şi totuşi, esenţele tari se ţin în sticluţe mici.

Pe când eram o operă de artă este povestea unui tânăr care s-a săturat să trăiască în umbra fraților săi din cale-afară de frumoşi şi faimoşi. Doreşte să îşi pună capă zilelor însă este oprit de către un artist excentric, zeu şi demon în acelaşi timp. Controversatul personaj ce poartă numele de Zeus Peter Lama, îi propune să îl transforme în obiectul admiraţiei tuturor.

Astfel, în urma multor operaţii estetice, tânărul nostru devine o operă de artă vie – Adam bis, perfecţiunea umană întruchipată. Cu noua sa identitate ajunge să fie mai faimos decât Gioconda lui da Vinci. Însă, în momentul în care realizează că este privat de propria conştiinţă, omul din el se răzvrăteşte împotriva creatorului şi, implicit a faimei obţinute. Încearcă să fugă de cel pe care odinioară l-a considerat “binefăcătorul său” şi să-şi recâştige umanitatea, prin dragoste.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt.

Un roman ironic, brutal, dar plin de tâlc. Pe când eram o operă de artă este considerat de către cei de la Le Figaro “o carte extraordinară, discretă satiră la adresa moravurilor contemporane supuse strălucirii deșarte și puterii banilor. Şi, ca o gură de oxigen salvatoare, o poveste de dragoste de neuitat”.

Pe scurt, romanul lui  Eric-Emmanuel Schmitt e o carte ce ar trebui citit de oricine. Este o carte pe gustul tuturor!

ACUM GĂSEȘTI PE CÂND ERAM O OPERĂ DE ARTĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Pe când eram o operă de artă este considerat de către cei de la Le Figaro "o carte extraordinară, discretă satiră la adresa moravurilor contemporane supuse strălucirii deșarte și puterii banilor. Şi, ca o gură de oxigen salvatoare, o poveste de dragoste de neuitat"

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.