🔥 CARTEA PECETEA MORȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Akos Kereseth provenea dintr-o familie bogată de pe înghețata națiune-planetă, Thuve. Mama sa era oracol, o persoană cu un har foarte special dar care nu putea folosi viziunile pentru a-și proteja familia, ceea ce duce la răpirea lui Akos și a fratelui său, Eijah, de câtre soldații shoteți.

Cyra Noavek este mezina familiei, o tânără cu un har aparte care provoca durere celor din jur dar și ei în același timp. Părinții Cyrei au murit cu câteva sezoane în urmă iar acum ea era mâna dreapta a lui Ryzek Noavek, crudul și insensibilul ei frate cu zece sezoane mai mare decât ea, care conducea națiunea Shotet și care se folosea de harul ei pentru a-și impune puterea și a induce frica în shoteți și pentru a-i tortura.

Când Akos și Eijah sunt aduși în fața lui Ryzek, Akos știe că trebuie să scape cât mai curând de aici și să își ajute fratele înainte ca Ryzek să îi exploateze harul. Cu un destin predestinat la moarte, Ryzek face tot posibilul pentru a trăda profeția vieții sale. În timp ce fratele lui este torturat pentru a-și dezvolta harul, Akos este adus în viața Cyrei pentru a o ajuta cu harul lui. Harul lui Akos anula undele-flux, cu alte cuvinte, anula harul celorlalte persoane. Tot ce trebuia să facă era să o atingă pe Cyra pentru a-i înlătura toată durerea pe care o simțea permanent, ceea ce însemna că de acum trebuia să fie împreună cu ea mereu.

Cyra Noavek nu s-a identificat niciodată cu numele ei, nu a suportat niciodată durerea și suferința și a urât dintotdeauna să le-o provoace altor oameni, fie ei vinovați sau nevinovați. Dar Cyra nu se putea împotrivi fratelui ei care deținea unul dintre cele mai întunecate secrete ale ei.

Cyra nu era o Noavek în sufletul ei iar bunătatea și suferința ei aproape îl răneau pe Akos, băiatul care începea să țină la ea. Făcând abstracție de viața bolnavă și greșită pe care o duceau, Cyra și Akos devin din ce în ce mai apropiați, devenind un punct de sprijin unul pentru celălalt. Fiind singurul care putea să o atingă, Cyra devine conștientă de atracția dintre ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Veronica Roth

Dar așa cum avansa dragostea lor, așa avansa și cruzimea lui Ryzek și tortura lui Eijah care devenise geamănul crudului bărbat Noavek, care primise cele mai urâte și dureroase amintiri ale lui încât se transformase într-o versiune a stăpânului său. Curând, Akos avea să încerce să scape iar Cyra voia să își asasineze fratele cu ajutorul renegaților chiar dacă avea să facă asta cu prețul vieții ei.

Când planul lor eșuează, moartea se apropie mai repede decât și-ar fi imaginat dar Cyra știa că Akos este în siguranță și putea muri cu zâmbetul pe buze. Dar Akos nu ar fi lăsat-o în spate pe femeia pe care o iubea, motiv pentru care se întoarce după ea să o salveze. După momente de durere și de suferință, de teamă și de regret, părea că au reușit în sfârșit…

Dar Ryzek era mereu cu un pas în fața lor. Răniți, însângerați, cu inimile făcute țăndări, fiecare avea să piardă pe cineva. Într-un război al nedreptății, alegerile aveau să distrugă pe cineva. O alegere a fost făcută. Dar ceea ce a aflat apoi Cyra i-a zguduit lumea din temelii. Viitorul se arăta întunecat, plin de moarte! Puteau ei înfrunta întunericul fără să mai piardă suflete și oameni dragi?

🔥 CARTEA PECETEA MORȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Pecetea Morții
Autor: Veronica Roth
An apariție : 2018
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 495
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 24.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Mihaela Ruxandra Dinu
Autor: Mihaela Ruxandra Dinu
Ruxandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 117 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu