Recenzie „Pinocchio” de Carlo Collodi

de | oct. 30, 2018 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PINOCCHIO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cred că toți știți sau ați auzit de povestea lui “Pinocchio”, scrisă de Carlo Collodi. Această poveste clasică are multe variante, de obicei este repovestită pentru a fi mai ușor de înțeles pentru copii, și despre o astfel de repovestire vom vorbi astăzi. Aceasta este repovestită de Claire O’Brien și aparută anul acesta la editura Niculescu, în colecția Niculescu Kids.

Această carte se diferențiază de celelalte ediții prin faptul că este bilingvă și prin ilustrațiile sale de excepție făcute de Victor Rivas. Cărțile bilingve ne ajută să învațăm mult mai ușor limbi străine, pentru că așa putem vedea ambele variante și astfel reușim să aflăm cuvinte și expresii noi mult mai repede.

Cărticica ne spune povestea bine cunoscută a lui Pinocchio, cea a baiețelului făurit din lemn de „tatăl său’’ Gepetto, care a prins viață. Băiețelul este trimis la școală cu un abecedar nou nouț cumpărat de tatăl său, dar pe drum observă că circul este în oraș așa că la prima ocazie își vinde abecedarul pentru a cumpăra un bilet la circ.

Păpușarul de acolo a vrut să îl ia în trupa sa, amenințându-l cu moartea, dar printr-o faptă bună săvârșită de Pinocchio, baiețelul de lemn a fost eliberat, obținând și niște bani pentru tatăl său, deoarece acesta își vânduse haina pentru a lua abecedarul. În drum spre casă, Pinocchio se întâlnește cu o vulpe și o pisică, care îl păcălesc că își poate multiplica banii, iar acesta le crede și are de îndurat multe din această cauză.

Eu am citit cartea „Pinocchio” în engleză, un lucru care m-a ajutat, deoarece am învățat mai multe cuvinte noi, iar povestea are multe învățături pentru copii.  Eu recomand această ediție cu cel mai mare drag copiilor de peste 8 ani care vor să înceapă să citească în engleză.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PINOCCHIO?

Vezi toată lista de cărți scrise de Carlo Collodi sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PINOCCHIO CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pinocchio
Autor: Carlo Collodi
An apariție : 2018
Editura: NICULESCU
Nr. Pagini: 87
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 30.10.2018
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Zena Pop este redactor Booknation.ro de 1156 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Zena Pop aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments